Komt u ook steeds uit bij ‘Jezus Leeft?’


JezusVandaag stemmen dus… twee keer maar liefst, want ‘op’ de provincie en ‘op’ het waterschap. Dát ik mag stemmen vind ik een waardevol ding en ik zál dus ook stemmen, al is het alleen al uit respect voor die generaties vóór ons die er voor gezorgd hebben dat ik in vrijheid mag leven en… niet onbelangrijk… dát er hier ook wat te kiezen valt. En dus gá ik stemmen, vol goede moed, al heb ik zo mijn bedenkingen bij die geldverslindende bestuurslaag provincie en bij zoiets onduidelijks als een waterschapsbestuur, want écht, ook al heb ik me erin verdiept, mijn ‘waterstem’ zal hooguit gebaseerd zijn op het vriendelijke waterhoofd van de kandidaat.  En die provinciekeus dan? Ik heb die dertig half-gemankeerde stellingen van StemWijzer er nog maar eens bij gepakt en… ‘yeah, right, sure’… natuurlijk ben ik voorstander van provinciaal natuurbeheer want daar is die provincie toch juist voor? En natuurlijk ben ik, net als ieder weldenkend mens, tegen enorme veestallen, want koeien horen in de wei en varkens in een lekkere modderpoel. Ach, ik vind zoveel wél en ik vind zoveel niet, maar ik vind het vooral raar dat er in die StemWijzer zoveel ‘non-provincie-vragen’ zitten die als het ware kunstmatig  ‘op de provincie toepasbaar’ gemaakt zijn. Neem nou deze: ‘De provincie moet ouderen ondersteunen met geld en kennis om hun woningen veilig en leeftijdsbestendig te maken.’ Daar kún je met gezond verstand geen nee op zeggen – ook ouderen moet je zo lang mogelijk in hun eigen wei of modderpoel laten – maar is dat een provincie-ding?
En nu het aller-raarste: zelfs na vijf keer invullen met verschillende antwoorden kom ik, net als kennelijk héél veel StemWijzer-gebruikers, uit bij ‘Jezus Leeft,’ terwijl ik niet eens gelovig, maar hooguit ‘hoopvol’ ben. Daarbij komt ook nog eens dat ik die malle evangelisatie-Bokito Joop van Ooijen uit Giessenburg een griezelige drammer vind die alleen oog heeft voor ‘Joop-gezinden.’ Hij zal het zelf vast héél logisch vinden: ,,Ja joh, Jezus gaat overal over, dus óók over de provincie.’’ Tip van de dag: begin bij Joop nooit over Jezus en waterschappen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s