‘Mijn vrouw vindt u leuk… ze knipt u wel eens uit’


q,,Is die stoel vrij?’’ Ik schrik op van mijn krantje in de kroeg… voel me betrapt, omdat ik zat te lezen over Sylvie Meis, die het tegenwoordig met een kinky clubeigenaar uit Zwitserland, genaamd Momo doet en ik zat me net te bedenken hoe ranzig dat allemaal in het Duits moet klinken. Ietwat verwilderd kijk ik naar de gesoigneerde oudere heer in donkerpaars tenue met witte krijtstip bij mijn tafeltje en zeg: ,,Ja hoor, pak maar.’’
Ik dacht namelijk dat hij die lege stoel naast me wilde meenemen naar een ander tafeltje, maar dat blijkt een misvatting. Krijtstreep trekt zijn jas uit, gaat pontificaal in mijn luchtbel zitten en steekt meteen van wal. ,,U bent toch van die column?’’ zegt hij op hoogdravende toon. ,,Welke column?’’ repliceer ik nog, maar terwijl ik dat zeg realiseer ik me dat ik dáár niet mee weg kom. Krijtstreep (nu ook in het gezicht paars) pakt mijn krant, bladert luidruchtig terug, legt deze op het Perzische tapijtje en tikt hard met zijn wijsvinger op mijn fotootje. Het voelt aan als mishandeling, maar ik kan nog nét de impuls onderdrukken om ‘au’ te roepen. ,,Déze column natuurlijk.’’ Ontkennen heeft nu geen zin meer… ‘resistance is futile.’ Hij kijkt langdurig naar het fotootje, vervolgens naar mij en zegt: ,,Mijn vrouw vindt uw columns leuk.’’ Ik kijk vereerd, maar de man wordt steeds paarser. Hij vervolgt: ,,Zij knipt u ook wel eens uit… dan hangt u een tijdje bij ons op de wc.’’ Tja, hoe moet je daar nou op reageren? Dus zeg ik: ,,Goh, gezellig.’’ Krijtstreep werd nu donkerpaars: ,,Hoezo gezellig? Helemaal niet gezellig, Ik WIL helemaal niet door u op de wc worden aangestaard en zeker niet in tienvoud.’’ Nooit eerder in mijn leven moest ik zo mijn best doen om niet keihard in de lach te schieten, maar ik weet me te beheersen, kijk de man begrijpend aan en zeg. ,,Uuhhh… sorry?’’
Krijtstreep staat op, schudt mijn hand en zegt: ,,Zand erover, ik moest het even kwijt.’’ Dan loopt hij weg. In de spiegel boven de leestafel zie ik mijn eigen verbaasde gezicht… paars.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s