Sliedrecht dreigt wel degelijk te… ‘verstaphorsten’


zwartekousjesHet is nog maar net april, maar nu al wil ik Anton van Rees uitroepen tot Sliedrechter van het jaar. De PvdA-fractievoorzitter zegt waar het op staat, spaart daarbij kool noch geit en veroorzaakt een aangenaam verfrissend briesje in het van oudsher ietwat, laten we zeggen, benauwd riekende ‘ons-kent-ons’-klimaat in de Sliedrechtse raadszaal. Met zijn ‘straight talk’ maakt Van Rees niet altijd vrienden of, sterker nog, jaagt hij zo nu en dan hordes graag verontwaardigde tiepjes de kast op en nu zal ik niet beweren dat zoiets de ‘core business’ van een raadslid moet zijn, maar er ontstaan wél leuke en felle discussies in het politiek toch enigszins vastgeroeste baggerdorp. Die discussies vinden ondermeer plaats op Van Rees’ Facebookpagina of op lokale nieuwssites en blinken niet uit in schoonheid. Ruim zes weken geleden slingerde het raadslid een twitterberichtje de wereld in waarin hij stelde dat ‘angstzaaier Wilders een grotere dreiging voor de samenleving vormt dan alle moslims bij elkaar.’ Dat leverde veel reacties op van ‘Twitter-Wilderianen’ die, gezien de toon en de hoeveelheid spelfouten, vooral een goed inzicht verschaffen in het intelligentieniveau van de gemiddelde PVV-stemmer. Vorige week waarschuwde Van Rees, tijdens een gemeenteraadsvergadering over zondagsrust, voor een dreigende ‘verurking’ van Sliedrecht en ook dat leidde weer tot heftige verontwaardiging. Vanuit Urk (waar dit stukje taalvernieuwing kennelijk was doorgedrongen) reageerde men hoogst verontwaardigd. Van Rees zou de spot drijven met het dorp en haar godvrezende en hard werkende inwoners. Nog mazzel dat hij het niet over de ‘verspakenburging’ van Sliedrecht had, want dan waren de rapen misschien helemaal gaar geweest. Gevolg van alle commotie is dat niemand het in Urk aan de Merwede nog heeft over waar het eigenlijk over zou móeten gaan, namelijk over het feit dat Sliedrecht anno 2015 wel degelijk aan het ‘verstaphorsten’ is: winkels dicht en liefst geen gedoe in op zondag. Toen Van Rees via Facebook liet weten dat hij niemand wilde beledigen maar vooral gespitst is op de scheiding van kerk en staat luidde één van de reacties: ‘Nee, kerk en staat kún je niet scheiden.’ Tja, dan ben je uitge… uhh… baggerd.

Eén reactie

  1. Stoer hoor, PVVers afzeiken. Word je heel populair van in linkse kringen. Want daar verkeer jij toch zo graag, verlopen hippie van me ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s