FC Dordrecht: hoe verlies ook ‘winst’ kan zijn


FCD9Het kán al voorbij zijn na morgenmiddag kwart over twee, da’s gewoon een kwestie van een simpel rekensommetje: verliest FC Dordrecht vanavond van Vitesse en wint Go Ahead zondag in De Kuip, dan is het Dordtse sprookje definitief uit en bestond dat sprookje uit, zegge en schrijve, één voetbalseizoen. Nu zie ik die gasten uit Deventer morgen écht niet over Clasie & co heen lopen, dus vermoedelijk schrijf ik dit requiem een week te vroeg. Rekenkundig kan het namelijk nog alle kanten op, al is de kans op ‘lijfbehoud op het nippertje’ kleiner dan de kans dat ik morgenavond in de kroeg een oneerbaar voorstel krijg van Doutzen Kroes. Zo kom ik dus weer uit bij dat eerdergenoemde sprookje, want laten we eerlijk zijn, dat wás het ook. Het afgelopen seizoen heb ik met volle teugen genoten van de manier waarop FC Dordrecht zich, met gedurfd en verzorgd voetbal, presenteerde en hoe Dordtse voetballiefhebbers (ja, ook kritische zeurpieten zoals ik) de club, intenser dan in vroeger jaren, in het hart sloten. De vele verliespartijen doen de Schapekoppen uiteindelijk dan wel de das om, maar die paar overwinningen en remise-potjes, ‘smaakten’ zoeter dan ooit. Ik zag en hoorde met eigen ogen en oren hoe Dordt-supporters qua enthousiasme in niets onderdoen voor Feyenoordsupporters die toch de naam hebben de beste supporters van Nederland te zijn. Even voor de duidelijkheid (dit zinnetje zou niet nodig moeten zijn): ik heb het hier over supporters en niet over idioten die zich onder die naam verschuilen. Hoe dan ook, dát wordt dus terug naar de bierliga, ofwel op naar Almere, Emmen en ‘die andere dijk’ aan het IJsselmeer. Is dat héél erg? Tja, wat moet je daar nou op zeggen? Het is jammer, maar ik kan me toch ook wel weer verheugen op een nieuw seizoen in die een-na-hoogste voetbaldivisie… maar dan wél eentje waar we serieus meedoen en het liefst met goedgevulde tribunes. De nieuwe seizoenkaarten zijn al te koop en ik heb zo het vermoeden dat ze grif over de toonbank gaan. Het seizoen 2014/12015 van FC Dordrecht wil ik in vier woorden samenvatten: verloren, maar eigenlijk gewonnen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s