Een bedelverbod lijkt me wat overdreven


10Er is in deze stad momenteel een rare discussie gaande, namelijk over bedelen en de overlast die dat met zich meebrengt. En dus gaan er stemmen op om dat bedelen te verbieden, bijvoorbeeld door het aanpassen van de Algemene Plaatselijke Verordening. Een van de ‘pleitbezorgers’ van een bedelverbod is de ChristenUnie-SGP en dat valt me eerlijk gezegd een beetje tegen van deze partij, die medemenselijkheid toch zo hoog in het vaandel heeft staan. Ook Beter voor Dordt heeft er wel oren naar, maar als ik een beetje door de uitspraak van fractievoorzitter David Schalken in deze krant heen lees, heb ik toch de indruk dat dit voor deze partij nou ook weer geen halszaak is. Volgens mij valt het ook allemaal reuze mee qua bedelaars in de binnenstad, al wil ik de situatie op het Achterom ook weer niet bagatelliseren. Want, eerlijk is eerlijk, de omwonenden worden hier volcontinu geconfronteerd met op z’n minst drie figuren, die elkaar zo’n beetje naadloos afwisselen. Zo is er het lief ogende gipsy-meisje (nou ja, meisje… inmiddels al bijna de eerste Dordts/Roemeense bejaarde zonder arbeidsverleden), dan hebben we een jongen met lang zwart haar die klinkt als een tweedehands autoverkoper (,,Dag meneer, hoe is het met u, lekker weertje vandaag, u gaat even boodschapjes doen en weet u al wat u gaat eten?) en tot slot hebben we het niet al te welriekende zwartharige punkmeisje met punkhond uit Duitsland, die hier eind vorige zomer is ‘aangeland’ als onderdeel van een kudde Duitse hippies op weg naar het zonnige zuiden. Nou ja, dat was destijds het plan, maar volgens mij hield het hippiebusje er zo’n beetje ter hoogte van Dordt mee op. Dan is er nog een vervelende ouwe grapjunk met een roze broek die zich meestal rond het Tomadohuis ophoudt en staat er nabij de zij-ingang van de Hema een zelfbenoemde straatkrantverkoper met een Libelle uit 1978. Op zich geen slechte ‘score’ voor een stad van 120.000 inwoners. Aanpassen van de APV lijkt me wat overdreven, want ook zonder zo’n aanpassing kan en mag de politie ze best wel wat vaker wegsturen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s