Dancetour: ‘petje-pubers,’ patjepeeërs en vooral veel kots


dancetourKotsende knulletjes, flauwgevallen meisjes, vechtpartijtjes, jongens en mannen en zelfs meisjes en vrouwen die hun blaas in steegjes of zelfs (bijna) openlijk achter boompjes, muurtjes en geparkeerde auto’s legen, een dreigende sfeer en na afloop vooral héél veel rotzooi. Het is al sinds jaar en dag de keerzijde van Koningsdag in Dordt… nou ja, om specifiek te zijn… de keerzijde van de Dancetour op de Spuiboulevard. Nu wil ik vanaf deze plaats niet die rol van ouwe zemelaar en ‘party-pooper’ spelen, maar het moet toch écht maar eens een keer gezegd worden: die Dancetour trekt elk jaar een grotere  wissel op de stad. En nee, ik heb geen oordeel over de muziek, want ik heb er niks mee, heb er dus ook geen verstand van en vind er dan ook niks van, al maak ik uit de vele reactie op de sociale media op dat ‘ie ‘fucking awesome’ was. Over de organisatie kan ik zeggen, want ook dát blijkt uit de vele reacties op Facebook en Twitter, dat de wachttijden om binnen te komen veel te lang waren (voor laatkomers soms zelfs uren) omdat de belangstelling nu eenmaal massaal is en er aan de toegangspoorten kennelijk streng gecontroleerd moet worden op wapenbezit en dranksmokkel. Net als vorig jaar ben ik het spektakel ook dit keer eens een tijdje gaan observeren vanaf een plekje op de Boogjes en wat mij opviel was dat héél veel Dancetour-gangers eigenlijk al stijf van de pillen staan of stomdronken zijn op het moment dat ze in de rij aansluiten. Dat veroorzaakt een opgefokt sfeertje die ik meermalen zag uitmonden in heftig geduw en getrek. Komen er dan alleen maar patjepeeërs en agressieve petje-pubers op dit evenement af? Natuurlijk niet. Er zijn ook bezoekers die gewoon van het genre houden en een leuke middag en avond willen beleven. Uit die kringen vernam ik dat er steeds vaker specifieke groepen jongeren op Dancetour afkomen met maar één doel: lekker een potje knokken. Wie tegen wie? Ach… alle opties staan open: Zwijndrechtenaren tegen Dordtenaren, Rotterdammers tegen alle Drechtstedelingen (ofwel boeren) en ‘autochtoon’ versus alles met een koffiekleurtje. Leuk hoor… ‘dance-sen.’

Foto: Dancetour, http://www.dancetour.nl/events/dordrecht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s