Amstelwijck is nu vooral gebaat bij hulp


zz2Voetbalvoorzitter… je zult het maar zijn. Ik ken er een paar persoonlijk en eerlijk gezegd heb ik vaak met ze te doen. Geloof me… het valt om de donder niet mee om een voetbalclub te leiden; er is altijd wel gedoe en kritiek, het kost je onnoemelijk veel (onbetaalde) uren en je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Verder is er vaak een chronisch gebrek aan geld in de kas, zijn er te weinig ouders die wél helpen in de kantine en wél voor het wekelijkse vervoer zorgen, om nog maar te zwijgen van die immer kritische ouders die juist weer té betrokken zijn en louter en alleen het belang van hun eigen Memphis of Messi dienen. Wél zijn er vooral veel ouders die zich onder het motto ‘Ik betaal toch contributie?’helemáál never nooit laten zien.
Ik heb bij mijn eigen cluppie zelfs wel eens een meegemaakt dat ouders hun pupilletje ’s ochtends kwamen dumpen (wedstrijd begon om acht uur) om hem pas tegen zessen weer op te halen… de club als crèche zeg maar. De problemen waar voetbalclub Amstelwijck al jaren achtereen, mee geconfronteerd wordt (vernielzuchtige, ongedisciplineerde, soms agressieve en nauwelijks aan te sturen groepen jongens) spelen bij meer clubs in Dordrecht, met dit verschil dat het bij SC Amstelwijck allemaal nét een graadje erger is. Hoe dat komt? Tja… de club ligt nu eenmaal niet in de meest welvarende hoek van de stad, er voetballen jongens en mannen die wat meer, laten we zeggen ‘van de straat’ zijn en er is, zoals ik al aangaf, weinig betrokkenheid van ouders. En inderdaad… waarom durft niemand dat nou gewoon hardop te zeggen?… daar zitten veel ‘groepjes’ van Marokkaanse afkomst tussen en die zijn vaak wat heethoofdig en snel gepikeerd. Die jongens zouden dus eigenlijk strakker begeleid (lees ‘onder de duim gehouden’) moeten worden maar ga daar maar eens aanstaan als kleine club met maar nét genoeg leden en goedwillende, maar vaak in het duister tastende bestuurders om de toko draaiende te houden. Amstelwijck is volgens mij momenteel meer gebaat bij (gemeentelijke) hulp dan bij huilende wolven in de bosschages rond de velden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s