Dag parkeermeter, dag telefooncel, dag brievenbus…


t3De parkeermeter gaat dezelfde weg als de telefooncel, stelt het VVD-gemeenteraadslid Maarten Burggraaf in de krant van gisteren. Hij heeft gelijk, al beschouw ik die uitspraak wel als een gevalletje ‘stating the obvious.’ Zo voorspel ik u dat er op het songfestival van volgend jaar weinig broekpakken gedragen worden, dat deze krant op een dag niet of nauwelijks meer op papier verschijnt en dat u in 2030, vermoedelijk in het digitale AD, leest dat Mart Smeets het Tour-parcours, in opdracht van MAX, per scootmobiel gaat afleggen. Gisteren zat ik op het terras van Centre Ville en ik realiseerde me ineens dat daar tegenover ooit een telefooncel stond. Dat ding is vast al eeuwen geleden weggehaald, maar het drong nu pas écht door. Vorige week moest ik een brief verzenden… iets dat ik al sinds de Boerenoorlog niet meer gedaan had… en ik moest nadenken over de locatie van de meest dichtstbijzijnde brievenbus? Dat viel nog reuze mee, want er blijkt namelijk zo’n ding om de hoek van mijn huis op het Vrieseplein te staan. Daar moet ik de afgelopen jaren toch duizenden keren omheen gelopen zijn. Afgelopen zondag kreeg ik, na een lui dagje voetbal kijken, een huiselijk dienstbevel om Chinees te gaan halen. Meestal sjok ik dan naar ‘t Steegoversloot, maar omdat ik zin had in een scooterritje besloot ik richting Reeweg te tuffen. Toen ik daar, bij het overhandigen van de witte tasjes, mijn pinpas te voorschijn haalde, kreeg ik doodleuk te horen dat ze helemaal niet aan pinnen doen en ineens realiseerde ik me dat ik tegenwoordig nooit meer écht geld in mijn portemonnee heb. Kortom, de wereld verandert in een rap tempo en dat gebeurt eigenlijk ongemerkt en vooral als we even niet opletten. En dát… even niet opletten dus… doen we tegenwoordig maar al te vaak: we kijken niet meer om ons heen, maar staren op het schermpje van ons mobieltje om te checken of er twee straten verderop nog iets te beleven valt. ,,Hé schat, ik ben bij Centre Ville… waar hang jij uit?’’
,,Uhh… ik zit naast je hoor lieverd.’’

Afbeelding: Creatief gebruik van afgedankte telefooncellen; als toilet (links) en boekwinkeltje (rechts).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s