Papeterspad kan wel een impuls gebruiken


papaeterNu je verlies pakken om in de toekomst te winnen. Onder dat motto wijst het Dordtse college van b en w een voorstel tot verkoop van het pand ‘De Papaeter,’aan de rand van de binnenstad af en ik vind dat persoonlijk een verstandig besluit. Een projectontwikkelaar heeft het oog op dit al te lang leegstaande kantoorpand aan het Papeterspad laten vallen en wil het van de gemeente aankopen om er ruim vijftig kleine, relatief goedkope appartementen in te realiseren.
Snel verkopen die hap, zou je in eerste instantie denken want dan ben je er als gemeente mooi vanaf. Er staan immers al meer dan genoeg kantoorpanden leeg in deze stad, waar vooralsnog geen haan naar kraait. Dit aanbod tot overname zou je een geschenk uit de hemel kunnen noemen, dus hup, meenemen, niet zeuren, handje schudden, centjes vangen en weg ermee. Strikje er om?
Maar het college heeft andere plannen met deze buurt, die er niet bijster florissant bij ligt. Goedkope appartementen (dat worden hooguit veredelde kamertjes) juist op deze plek, zou dit, in gestaag verval verkerende stukje binnenstad op geen enkele wijze vooruit helpen. Het idee is om De Papaeter af te breken en op deze locatie ruime stadswoningen (mét parkeerruimte en wellicht ook geschikt voor kantoren aan huis) te gaan bouwen. Ja, dat kost geld, het slopen op zich al zo’n drie ton, maar het geeft de straat en de nabije omgeving wel een positieve impuls, want met dit soort woningen trek je nu eenmaal mensen met een wat ruimere portemonnee aan en dat is precies wat dit stadsdeel nodig heeft.
De gemeenteraad moet er nog over beslissen en ik vrees dat het geen hamerstuk zal worden. Da’s ook wel weer logisch, want de kosten gaan nu eenmaal voor de baat (in dit geval de inkomsten na verkoop van de stadswoningen) uit en in de tussentijd moet er dus wel stevig geïnvesteerd worden en de gemeentelijke reservepot is niet meer zo rijkelijk gevuld als ‘ie ooit was. Toch ben ik vóór omdat de stad er met dit plan op den duur alleen maar mee wint.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s