De beste singer-songwriters op Dordts mooiste pleintje


SSFMijn droom kwam eigenlijk vorig jaar al uit en krijgt komende zaterdag een ongetwijfeld prachtig vervolg met de tweede editie van het Dordts Singer Songwriter Festival op het allermooiste pleintje van Dordrecht, namelijk het Vrieseplein. Dat ik mijn enthousiasme over het festival van vorig jaar niet onder stoelen of banken stak resulteerde in het verzoekje van programmeur en mede-organisator Ifor Schrauwen, of ik misschien niet als een soort ambassadeur voor de komende editie zou willen fungeren en dat doe ik, vanaf deze plek, dan ook uit volle overtuiging.
Het Vrieseplein wordt aanstaande zaterdag, vanaf een uurtje of vijf ’s middags, omgetoverd tot een waar festivalterrein, waar maar liefst zes singer-songwriters op een speciaal daarvoor opgericht podium zullen gaan optreden. En daar bevinden zich illustere namen tussen, zoals  bijvoorbeeld Niels Geusebroek, ooit halve finalist van The Voice en Michael Prins, de in Streefkerk opgegroeide winnaar van het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland,’ editie 2013. Maar niet alleen landelijk bekende artiesten uit dit zo eerlijke genre laten zaterdagmiddag- en avond van zich horen… ook lokaal talent komt zaterdagavond ruimschoots aan bod, onder wie Sebastiaan Benjamin, Rick Linzel en Thom van der Kooij, van de onlangs opgerichte ‘Dordrecht Songwriters Circle.’ En dan is er nog mijn persoonlijke favoriet, de in Dordrecht geboren, maar tegenwoordig in Rotterdam woonachtige Sanne Monster, die inmiddels overigens al ver boven de status van lokaal talent is uitgegroeid.
Dat wordt dus een avondje ongecompliceerd genieten van prachtige ballads, gevoelige teksten en subtiele gitaarakkoorden en het mooie van dit alles is dat de toegangsprijs er, met dank aan hoofdsponsor KR Communicatie (het bedrijf dat ook de vormgeving rondom Koningsdag verzorgde), nog gratis is ook. Trouwens, als ik de weersvoorspellingen moet geloven wordt het nog prachtig weer ook, dus als onbezoldigd ambassadeur roep ik u bij deze op om aanstaande zaterdag naar het niet alleen mooiste, maar ook nog eens aller-muzikaalste pleintje van Dordrecht te komen, waar je overigens ook terecht kunt voor een hapje en een drankje. O ja… er zijn ook toiletvoorzieningen en een pin-apparaat aanwezig, dus je hoeft de hele avond het plein niet meer af

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s