OMC: binnendoor gepasseerd en afgeserveerd


Leeuwversie-2Je ziet het eigenlijk al ruim van te voren aankomen maar je denkt, dat is wel zó opzichtig dus zal het wel anders lopen. Een beetje zoals het altijd bij Robben gaat: je denkt als verdediger, nee hè, hij zal toch niet wéér binnendoor gaan? Je stelt je daar vervolgens op in, maar tóch doet ‘ie het… naar binnen, strak schot in de linkerhoek, keeper op het verkeerde been, doelpunt, wedstrijd afgelopen, afdouchen en wegwezen.
Zo moet het bestuur van OMC zich momenteel een beetje voelen: binnendoor gepasseerd en afgeserveerd. OMC moet weg uit Sportpark De Corridor en de tactiek waarmee dit bewerkstelligd is lijkt, om maar eens in sporttermen te blijven, ‘getelegrafeerd.’
Nu ben ik niet zo van de complottheorieën, dus ik geloof niet in een vooropgezet plannetje, maar het was mij al snel duidelijk dat de gemeente een dergelijke kans voor open doel niet zou laten liggen. Hoe zat het ook alweer? OMC had ruzie met de buren over geluidsoverlast, of beter gezegd, een paar buren, woonachtig in huizen die gebouwd zijn terwijl het sportpark er al was, hadden ruzie met OMC… dáármee begon het allemaal. Het conflict oplossen, door het verplaatsen van het intensief gebruikte kunstgrasveld, zou een wel erg dure aangelegenheid worden en vervolgens ‘verdwalen’ de strijdende partijen in een patstelling. Juist gedurende die patsituatie dringt bij de verantwoordelijke bestuurders steeds duidelijker door dat er ‘over de hele sportsector’ stevig gesnoeid moet gaan worden en ja, dán is het vervolgens wel erg makkelijk: Narsingh d’r uit, Robben d’r in… dribbeltje binnendoor en afmaken die hap. Nee, geen complottheorie, maar wél keihard ten opzichte van een club die te lang de indruk kreeg serieus genomen te worden. Een tactisch ingreepje, zó doorzichtig dat een beetje belchinees zich er niet eens aan zou wagen. En het komt allemaal nog lekker uit ook, want geen extra kosten voor dat veldje, geen juridisch getouwtrek en er staat straks ook nog eens een mooi stukje Dordt braak om luxe huisjes op neer te zetten. Die kaveltjes raakt de gemeente wel kwijt hoor. Wél eerst even met de buren overleggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s