Twee duimen omhoog als u lijn 717 ziet rijden


dienstregeling02

Ik kom er zo’n beetje eens per week. Dan maken Blafmans en ik eerst een lange wandeling langs de rivier en vervolgens doen we, voordat we weer huiswaarts keren, even de boodschappen bij de buurtsuper aan dat rustieke pleintje bij de kerk. Daar is het op zich al prettig toeven, maar nóg prettiger als ook de kraam van de visboer er staat. En ook al ben ik nog zo verknocht aan ‘mijn’ ouwe binnenstad, tóch denk ik vaak… hier zou ik ook wel een huisje willen hebben.
Waar ik het over heb? Over Heerjansdam… misschien niet het mooiste, maar in mijn ogen toch zeker het aller-leukste dorp uit de regio. En dat komt dan weer door die stikeigenwijze Heerjansdammers die er wonen. Zij hebben namelijk een mentaliteit die mij aanspreekt… zoiets van, ‘als het niet linksom kan doen we het toch lekker rechtsom (of vice versa)’ en op de een of andere manier voel ik daar ‘een klik’ mee.
Die klik werd weer eens bevestigd door een persberichtje dat ik gisteren ontving van de Dorpsraad Heerjansdam. Daarin staat het volgende: ‘Op 8 juli 2015 wordt in Heerjansdam de 50.000e passagier verwacht van de buurtbus. De Zwijndrechtse burgemeester Dominic Schrijer zal deze passagier persoonlijk huldigen. In samenwerking met de nieuw te vestigen bakker zal worden geprobeerd de huldiging op te luisteren met een passende lekkernij.’
Kijk, dat vind ik nou zo prachtig van die Heerjansdammers. Het dorp dreigde ruim drie jaar geleden zonder busverbinding met Zwijndrecht en Barendrecht te komen zitten, want vervoerder Arriva zag er geen (financiële) heil meer in. En toen? Geen bussen meer van en naar Heerjandam? Ondenkbaar en onbespreekbaar in dat dorp en dus besloot een betrokken groep bewoners om zelf maar iets te organiseren. Zo werd de buurtbus geboren… Arriva leverde de bus, het dorp de chauffeurs en de hele ‘business’ wordt enthousiast gesponsord door de lokale middenstand. Hoe mooi kun je het hebben? De buurtbus draait nu dus alweer drie jaar en is een groot succes. Ik zeg daarom, ‘thumbs up’ en ‘big smile’ als u in of nabij Heerjansdam lijn 717 ziet rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s