Goeie gevulde terrassen máken een stad…


terras,,We hebben geconstateerd dat het zo niet mag, maar misschien wordt het alsnog toegestaan als er een vergunning wordt aangevraagd.’’
Ho. Wacht even. Time out! Kan iemand de band even terugspoelen? Nou, nog één keertje dan: ,,We hebben geconstateerd dat het zo niet mag, maar misschien wordt het alsnog toegestaan als er een vergunning wordt aangevraagd.’’
Ik laat deze woorden van een verder overigens sympathieke gemeentewoordvoerder nog eens goed tot me doordringen en vraag met het volgende af: zou de goeie man nou zelf ook achter zijn woorden staan of verdedigt hij, tegen beter weten in, een standpunt van een overijverig gemeentebestuur, wakker geschud uit zijn zomersoes door een omgevingsdienst met al te veel tijd om handen?
Bent u daar nog? Ik zal u even wat tekst en uitleg verschaffen. Het gaat hier namelijk om terrasoverkappingen. Dat zijn uh… overkappingen voor uh… terrassen, bedoeld om u en mij een beetje warm en droog te houden en waar ook nog een sigaretje opgestoken mag worden, want dat mag binnen nu eenmaal niet van onze oppergodin Europa. En dus schieten die dingen, niet alleen in Dordt, maar in het hele land, de laatste jaren zo’n beetje als paddenstoelen uit de grond. Terrasoverkappingen zijn hét antwoord van de horeca op het strenge anti-rookbeleid en op het wisselvallige weer, hier in Madurodam aan de Noordzee, waar het meestal nu eenmaal niet zo tropisch is als vandaag en de komende dagen.
Een stad met terrassen, of beter gezegd, een stad met goed gevulde terrassen, is een gezellige stad… een aantrekkelijke stad… een stad die, óók economisch gezien, lekker draait. Simpel gezegd: fijne terrassen máken een stad en het gebrek er aan kan een stad opbreken. Dus zou ik tegen het gemeentebestuur en tegen die overijverige ambtenaren van de omgevingsdienst willen zeggen… doe nou toch niet zo moeilijk en wees blij dat ‘onze’ horeca investeert in klantvriendelijkheid. Ga dus zaken als De Noot, ‘de Klander’ en ‘Otto e Mezzo’ het leven niet zuur lopen te maken vanwege futiele en achterhaalde  regeltjes over terrasoverkappingen, maar hélp ze juist in plaats van ze dwars te zitten.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s