Beste Pier je bent een uuhhh…. labbekak


imagePier Eringa, voormalig topman bij ‘ons’ Albert Schweitzer Ziekenhuis is, sinds een maand of drie, topman bij Prorail. Pier gaat over de aanleg, het onderhoud, het beheer en de veiligheid van zo’n beetje alles wat zich in dit kikkerlandje op, onder of tussen de rails bevindt en ook nog eens over de rails zelf. Nu hád ik persoonlijk helemaal niks tegen deze ongetwijfeld sympathieke oud-politieman, behalve dan tegen het schaamsalaris dat hij in Dordt opstreek, namelijk ruim twee-en-een-halve ton. Pier zal best een goeie ziekenhuisbaas geweest zijn, maar eerlijk is eerlijk, het zijn toch echt de mensen ‘aan het bed’ die een ziekenhuis maken tot wat het is. Dat Schweitzer een goed ziekenhuis is heeft vooral te maken met het feit dat daar hele goeie en gedreven verpleegkundigen werken… nee, niet voor een schaamsalaris, maar voor een relatief schamel salaris. Bij zijn overgang van Schweitzer naar Prorail zal Pier’s loonstrookje ongetwijfeld nog een leuke ‘boost’ hebben gekregen. want het valt natuurlijk om de drommel niet mee om de treintjes in dit land, ter grootte van een postzegel, een beetje tuffende te houden. Pier heeft zich ook al snel aan het blunderbedrijf aangepast, want afgelopen woensdag maakte hij tijdens ‘de Dag van de Rail’ in Utrecht, meteen DE blunderopmerking van de eeuw. Ik citeer hem letterlijk: ‘Het is helemaal niet nodig dat een trein uren stil staat vanwege iemand die voor de trein springt. Als ik na een zelfmoord een smsje krijg, denk ik: verdorie, waarom niet een minder druk tijdstip uitgekozen?’
Beste Pier, heb je wel eens een partner, een moeder of een kind van een suïcideslachtoffer gesproken? Of een machinist die achter de knoppen zat op het moment van een zelfdoding? Heb je wel eens een hulpverlener ontmoet die de lichaamsdelen bij elkaar mocht zoeken?
Ik zeg, OV-kaart afpakken en meteen uitchecken… labbekak.
O ja, beste werkgeversbobo en mede-labbekak Hans de Boer, sorry dat ik je lievelingswoordje even leen. Ik moest wel, want dat begrip is namelijk uitgevonden om oliedomme blaaskaken te betitelen en niet om mensen met een uitkering nog dieper in een hoek te drukken.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s