Een sterk staaltje Dordt-promotie op Glastonbury


vlagEen van de leukste ‘fringe benefits’ van een dagelijkse column in deze krant is dat je er op den duur veel ogen en oren bij krijgt. Wat ik daarmee bedoel? Nou simpel… mijn radar staat volcontinu ‘afgesteld’ op Dordt en Drechtsteden en toch… hoevéél ik ook lees en hoe attent ik ook probeer te zijn… ik kan natuurlijk niet alles zien en horen. Maar mocht mij  iets ontgaan in stad en streek dan zijn er gelukkig veel lezers die mij bij de les houden. Dagelijks ontvang ik ongeveer 20 á 30 mailtjes en berichtjes via de sociale media (en zo nu en dan zelfs nog een heuse handgeschreven brief) waarin ik gekieteld, bevestigd, beledigd, verguisd en zo heel af en toe zelfs nog wel eens ouderwets bedreigd word. ,,Hé snuiter, als ik jou op een zebrapad zie lopen kan ik niet garanderen dat ik ook daadwerkelijk ga remmen.’’ Ach, laat ik dáár nou de nadruk niet op leggen, want het overgrote deel van de ‘post’ bestaat uit leuke tipjes en ideetjes en dat voelt aan als een warm bad. Ik neem die tipjes meestal serieus, met uitzondering dan van al te spectaculaire complottheorieën aangaande politici met ‘verborgen’ agenda’s of geheime missies. Zo zou Piet Sleeking eigenlijk een halfbroer van Poetin zijn, is een prominent gay-raadslid heimelijk hetero maar durft ‘ie niet uit de kast te komen omdat dat kostbare stemmen kan kosten en is  burgemeester Brok lid van een geheim katholiek genootschap waarover Dan Brown, u weet wel, va de Da Vinci Code, momenteel een boek in voorbereiding heeft. Geloof me, ik heb het allemaal niet zelf verzonnen.
Even terug naar die tips. Gisteren ontving ik een van televisie gemaakte foto van een lezer, die vorig weekend had zitten kijken naar het Glastonbury-rockfestival in Groot-Brittannië. Tussen de vele honderden vlaggen van het duizendkoppige publiek was die avond, jawel, ruim een uur lang live op de BBC, vol in beeld een Nederlandse vlag te zien, met daarop in koeienletters het woord ‘Dordrecht.’ En nu barst ik dus van nieuwsgierigheid: welke plaatsgenoot bezorgde ons dit ijzersterke staaltje van Dordt-promotie? Mail me… please.

PS. Het antwoord op mijn vraag heb ik inmiddels gekregen, maar dát leest u eerst in AD De Dordtenaar van dinsdag 7 juli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s