en de vlaggendragers zijn… Miranda en Wilco


imageHoezo toeval bestaat niet? Waarom zou er anders een woord voor zijn? Die tegeltjeswijsheid is niet van mezelf hoor, ik las ’m ergens op internet en moest daar meteen aan denken toen ik, vanochtend, na de koffie en de krant, achter mijn kompjoetertje schoof om deze column te schrijven. Want wat was het geval? Mijn mailbox was volgestroomd naar aanleiding van een oproep die ik in mijn column van zaterdag deed. Die oproep ging over een grote, rood-wit-blauwe vlag, met daarop (in de witruimte) de letters Dordrecht. Die vlag was urenlang prominent in beeld tijdens de live-registraties en reportages van de BBC over het rockfestival in Glastonbury, nu alweer bijna anderhalve week geleden. Ik vroeg me af welke stoere stadsgenoten er achter dit ijzersterke staaltje Dordt-promotie zaten en vroeg u, mócht u meer weten dan ik, om mij hierover te mailen. Dat deed u dus massaal en wat bleek: één van de, naar later bleek, twee vlaggendragers, bleek de Dordtse Miranda Groenendijk te zijn… en dat bedoel ik dus met toeval, want haar kende ik eigenlijk al een beetje.
Miranda Groenendijk heb ik leren kennen als de drijvende kracht achter de succesvolle crowdfundingsactie van Big Rivers vorig jaar en zij stal destijds mijn hart met haar aanstekelijke enthousiasme en haar innemende persoonlijkheid. Wie Miranda ontmoet is ‘verkocht’ zeg maar…
Miranda, zo bleek (ik heb haar even gebeld) was met haar goede vriend Wilco Noordberger op Glastonbury en genoot daar, naar eigen zeggen van onder andere The Who en George Esra. ,,We waren al vier jaar bezig om kaartjes te bemachtigen, maar we visten steeds achter het net. Dit keer was het raak en heel eerlijk gezegd hadden we die vlag gefabriceerd en meegenomen om aan onze vrienden in Dordt te laten zien dát we er waren en wáár we ons op het festivalterrein zo’n beetje bevonden. Het was dus eigenlijk niet specifiek als Dordt-promotie bedoeld, maar als dat zo is overgekomen ben ik daar natuurlijk heel blij mee, want al ben ik dan een import-Dordtenaar, ik ben hartstikke trots op mijn stad en zou nergens anders liever willen wonen.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s