Over ‘hondenbabbeltjes’ die échte gesprekken worden…


Doggies

Ik hou u graag op de hoogte van grote en kleine gebeurtenissen in deze stad en voorzie die, als ‘beroeps-eigenwijzerd,’ op dagelijkse basis van mijn persoonlijke commentaar. Het onderwerp van vandaag is klein, maar ‘de uitkomst’ durf ik stiekumpjes best wel groot te noemen. Ik wil het namelijk met u hebben over dat enige echte uitrenveldje voor honden in de binnenstad dat, nu ruim anderhalve maand geleden, gerealiseerd is op een klein stukje grond achter de Blekersdijk. Dat was een initiatief van Blafmans, die in november vorig jaar, bij monde van het baasje, z’n onvrede uitsprak over het gebrek aan ‘losloopplekken’ in de binnenstad. Blafmans houdt nu eenmaal van rennen en springen en is aan de riem eigenlijk altijd een beetje ongelukkig, hetgeen natuurlijk voor meer binnenstadshonden geldt. Die noodkreet van Blafmans bleef niet onopgemerkt… het CDA-gemeenteraadslid Theo Oostenrijk pikte ‘de kwestie’ adequaat op en kaartte die aan bij wethouder Reynvaan. De liefde voor viervoeters in het algemeen en misschien wel voor Blafmans in het bijzonder deed ambtelijke molens plotsklaps razendsnel draaien en binnen ‘no time’ stonden er op het tot dusver nauwelijks gebruikte grasveldje, twee klapdeurtjes en een prullenbakje voor poepzakjes. Tot dusver het droge verslag, maar nú de wonderschone nieuwe realiteit die, als gevolg van de missie Blafmans/Oostenrijk ontstaan is: het uitrenveldje, dat op sommige momenten nog het meest doet denken aan een kindercrèche voor viervoeters, is namelijk niet alleen voor honden een groot succes geworden… óók de baasjes kruipen er als het ware uit hun schulp. Er wordt door de honden gespeeld, gerend en gedold dat het een lieve lust is, maar een onverwacht prettige bijkomstigheid is dat de buurtbewoners er elkaar leren kennen: mensen die al tientallen jaren een tikkie ‘langs elkaar heen’ in hetzelfde buurtje wonen, maken op dat speelveldje zomaar ineens écht contact. Dat begint steevast met wederzijdse vragen over de honden (Wat is het voor ras? Hoe heet ‘ie? Hoe oud is ‘ie?) maar niet zelden lopen die ‘hondenbabbeltjes’ uit op échte gesprekken tussen échte mensen met oprechte belangstelling voor elkaar en hun leefomgeving. Prachtig toch? Missie geslaagd, durf ik onbeschaamd te stellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s