Big Rivers gaat bruisen ‘van Knol tot Flowers…’


Big RiversDe binnenstad stuitert straks ritmisch op haar toch al fragiele fundamenten, want vanavond barst het spektakel weer als vanouds los…  ‘it’s Big Rivers-time’ en dan mag ik van thuis altijd een heel weekend lang ‘onaangelijnd’ naar buiten. Geloof me, dat doe ik al vele jaren en ik heb in het verleden diverse Big Rivers-weekenden beleefd die me vandaag de dag niet meer helemáál helder voor de geest staan. Ik had het erg naar mijn zin… zo hoorde ik later van anderen.
Als ik het programma er nog eens uitgebreid op na sla (daar heb je wel een stief kwartiertje voor nodig) dan kom ik eigenlijk tot twee conclusies, een positieve en een negatieve: de positieve conclusie is dat er tijdens deze, alweer achttiende editie van dit muziekspektakel weer uit ongelooflijk veel moois te kiezen valt en dat is tegelijkertijd ook de negatieve conclusie, want gezien het overweldigende aanbod en de maar liefst negen podiumlocaties MOET ik dit weekend wel keiharde keuzes maken. Alleen WIL ik helemaal niet kiezen… ik wil namelijk overal én tegelijkertijd zijn… Big Rivers verandert mij onverbiddelijk in een gulzig, gretig  en drammerig jongetje van middelbare leeftijd. Ik ga u in deze column overigens niet vermoeien met al die mogelijke keuzes (zoek het lekker zelf uit op www.bigrivers.nl) al weet ik in ieder geval op voorhand al zeker dat ik me het optreden van Tim Knol’s garagepunkbandje The Miseries aan de Korte Kalkhaven (23.00 uur) niet laat ontnemen. Ook mijn ‘eindbestemming’ (zondag 19.00 uur, Statenplein) staat al vast, want al realiseer ik me heus wel dat The Dead Flowers de Rolling Stones niet zijn, ik heb ik toch heel veel zin om ‘mijn’ Big Rivers-weekend af te sluiten door heel hard ‘Satisfaction’ en ‘Jumping Jack Flash’ mee te gaan brullen met deze steengoede tribute-band, die het Statenplein zondagavond ongetwijfeld zal omvormen tot een snelkookpan.
Hoe mijn Big Rivers-weekend er ‘tussen Knol en Flowers’ gaat uitzien laat ik dan maar afhangen van het lot en de mensen die ik ontmoet. Komt allen… een goed humeur mág je meenemen, maar het hoeft niet, want dat krijg je vanzelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s