Het Micronesië-gevoel van de Dordtse oppositie


imageDe crisis smeult nog wat na… nou ja, crisis kun je het eigenlijk niet eens noemen. Het was (puf) vorige week nu eenmaal warm in de Dordtse raadszaal, het ging over (grom) bezuinigingen, het duurde (gaap) lang en het was ook nog eens bijna (schiet nou òòòp) vakantie en dan… tja, dan kan het zomaar ineens gebeuren dat het je allemaal even naar de keel grijpt, of beter gezegd, dat je als beschaafd raadslid zomaar ineens zin hebt om die immer irritante opponent die het altijd weer beter weet, naar de keel te vliegen. ‘Seen it, been there, got the T-shirt’ en dus keek ik helemaal niet op van het feit dat de oppositie vorige week in demonstratieve Calimero-stijl wegliep, onder het motto ‘zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk.’ Het IS ook stomvervelend als de coalitie een onverbiddelijke meerderheid heeft en dat ook nog eens zó lang achtereen… je gaat je als oppositie op den duur toch een beetje voelen als het nationale voetbalelftal van Micronesië.
De altijd bemiddelende en beminnelijke burgervader Brok riep de ruzieraad na een verplicht afblusweekend, op maandagavond weer bijeen om een en ander achter gesloten deuren af te zoenen en de dames en heren zijn nu even op vakantie voor een broodnodige dosis frisse lucht. Nu is zo’n crisissfeertje binnen een gemeenteraad over het algemeen geen beste pr voor de politiek (ik hoor de kiezer al mopperen), maar ik heb er niet zoveel moeite mee; incidentele uitbarstingen geven alleen maar aan dat politiek mensenwerk is en komen op elke werkvloer voor.
Zo heb ik persoonlijk wel eens iemand op een redactie met zijn harses in de kopieermachine geduwd en kon ik het, tijdens een bedrijfsuitje, een keer niet laten om de kano van een vervelende collega een half slagje te draaien en vervolgens even omgekeerd vast te houden… hooguit voor dertig seconden hoor. ‘Had je nog iets voor de rondvraag?’
Ik stel voor dat de eerste raadsbijeenkomst na het reces ergens in De Biesbosch gehouden wordt. Na afloop lekker zuipen, veel met elkaar lachen en vooral niet kanovaren.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s