De hoofdact van Big Rivers is toch echt de sfeer


imageHet is natuurlijk heel persoonlijk en als u zelf bent komen kijken, luisteren, slenteren en genieten dan heeft u ongetwijfeld uw eigen mening opgemaakt. In mijn ogen was de afgelopen editie van Big Rivers in ieder geval een van de beste ooit en dat ook nog eens in meerdere opzichten: de programmering was van een ongekend niveau en ongelooflijk veelzijdig, de organisatie stond als een huis en dat gold ook voor de informatie in de vorm van een voortdurend actuele website en aantal prachtige folders en kranten, die in een hoge oplage gedrukt waren. Voor elk wat wils en voor elk wat pils, zou je samenvattend kunnen zeggen, maar daarmee zou je Big Rivers 2015 ernstig tekort doen. Het meerdaagse muziekspektakel groeide dit weekend namelijk, meer dan ooit tevoren, boven zichzelf uit vanwege iets heel anders… iets dat niet in een paar woorden is samen te vatten, al ga ik het tóch proberen: ik kom namelijk tot de conclusie dat zelfs de fraaiste en beroemdste namen op de posters, uiteindelijk ondergeschikt waren aan de totaalsfeer. Die was namelijk fantastisch en vormde dus eigenlijk de verborgen hoofdact van dit evenement, dat Dordt door de jaren heen al zoveel aan ‘goodwill’ en publiciteit gebracht heeft. Daarbij komt ook nog eens dat Big Rivers net zo makkelijk mensen onder de twintig naar de binnenstad trekt als mensen van (soms ver) boven de zestig, om nog maar te zwijgen van al die leeftijdscategorieën daar tussenin. Big Rivers en Dordt mág en kún je niet meer van elkaar scheiden en ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat deze ultieme sfeermaker en ‘mensenbinder’ niet ten prooi zal vallen aan de bezuinigingsdrift die alweer té lang zo dreigend boven cultuurstad Dordt hangt.
Persoonlijk heb ik overigens het aller-meest genoten ‘onder’ het balkonpodium van het toch al zo geslaagde café/restaurant Finn’s aan het Blauwpoortsplein. Ik werd op die plek recht in het hart geraakt door de fantastische singer-songwriters Ed Struijlaart en Mark Lotterman. Topacts op een toplocatie die me deden herontdekken dat ik toch maar mooi in een droom van een stad woon. Big Rivers, bedankt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s