Welstandscommssie: tijd voor vervanging


anton-pieck-welstandscommissie_redux_thumb_1200De Merwehal was hier ooit zo’n beetje de enige plek waar nog wel eens een evenementje plaats vond. Zo kan ik me herinneren dat er carnaval werd gevierd, dat de TROS er nog wel eens een ‘Op Volle Toeren’ opnam, dat de Dordtse autodealers er hun occasionnetjes ten toon stelden en dat er elk jaar een enorme snuffelmarkt was. Verder kon je er bowlen, later ook karten geloof ik en tot voor enkele jaren geleden zat er een Aziatisch georiënteerde ‘schep-maar-op-schuur. ’ Die uitbater kapte er in 2013 mee toen hij, na een bouwkundige inspectie, te horen kreeg dat hij flink moest gaan investeren in brandveiligheid.
Da’s einde Merwehal, dacht ik nog, want welke ondernemer heeft er nog zin en centen om dáár in de niet bepaald fraaiste uithoek van dit eiland, nog iets nieuws te beginnen? En toch kwám er een ondernemer, of beter gezegd, een ondernemersechtpaar dat flink investeerde in een nieuw restaurant met een alleraardigst concept. Het werd wederom een zogeheten ‘opschepconcept,’ waar de klanten voor een zeer acceptabel bedrag een culinaire rondreisje kunnen maken langs diverse ‘wereldkeukens.’ En wát je daarvan ook mag vinden (ieder zijn of haar ‘meug,’ zeg maar)… er stónd tenminste weer iets en dat is mooi voor de investeerders/ondernemers die hun nek uitstaken en, hoe je het ook wendt of keert, goed voor deze stad, waar al zovéél leegstand staat te verpieteren.
Voor de deur van het restaurant, dat overigens Wereldrestaurant Lizz heet, staat een mini-versie van de Eiffeltoren (gewoon een geinig dingetje, waarschijnlijk ergens op de kop getikt voor een zacht prijsje en leuk als herkenningspunt), maar is een doorn in het oog van de zogeheten Welstandscommissie (zeg maar de lokale Dakkapellentaliban) en moet dus, als het aan die commissie ligt, zo snel mogelijk weg. Het is de zoveelste keer in korte tijd (overkapping terras café De Noot, pand ‘Lugten’ aan de Houttuinen, Doelesteyn, Tomadogebouw) dat deze gemeentelijke adviesclub zichzelf volstrekt belachelijk maakt. De commissieleden zijn, zo zie ik het althans, al te lang ‘verdwaald in een verkeerde tijd op een verkeerde planeet.’ Ik zeg daarom: wegwezen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s