Misplaatste verontwaardiging van ‘Dordtse’ Noach


arkieIk vind het best een geinig ding die Ark van Noach ‘op ware grootte’ en ook een nuttig ding, want dat hardhouten zelfbouwpakket van evangelie-roeptoeter Johan Huibers is inmiddels verworden tot een heuse landmark van deze stad. Bij zijn komst naar Dordt, een jaar of vier vijf geleden, legde de gemeente nog nét geen rooie loper voor hem uit en dus vind ik dat voortdurende toontje van verontwaardiging dat hij aanslaat behoorlijk ongepast. Huibers kreeg in Dordt immers alle ruimte en medewerking om zijn plannen te verwezenlijken en er werd hem zelfs een eigen parkeerplaats in de schoot geworpen. Dat gemeentelijk enthousiasme is achteraf gezien misschien een tikkie naïef geweest, maar toch ook wel weer begrijpelijk, want de ‘Dordtse’ Noach was in die periode bij zo’n beetje alle media op deze aardkloot flavour of the month en hij beloofde op z’n minst honderdduizend bezoekers per jaar naar deze stad te trekken. Dat viel allemaal wat tegen, want in het diepst van zijn ziel is Huibers nu eenmaal meer evangelist dan ondernemer.
In de krant van afgelopen maandag kreeg hij alle ruimte om weer eens uit te halen naar de gemeente die hem destijds zo enthousiast verwelkomde en wederom dreigt hij zo snel mogelijk het ruime sop te kiezen. Toegegeven, in verband met de ontwikkeling van de woonwijk Stadswerven móet hij ook weg van het plekje waar hij nu ligt, maar dát wist hij van te voren en dus is zijn verongelijktheid volledig misplaatst. Ik heb overigens begrepen dat ze hem in Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam maar wát graag verwelkomen, maar die plekken zijn ‘huilebalk’ Huibers kennelijk te minnetjes. Liever dweept hij met metropolen als Londen, New York en Rio de Janeiro.
Als ik Huibers was zou ik eventuele aanbiedingen uit de regio niet te makkelijk afslaan, want in Amerika is de knettergekke baptist Ken Ham (‘Mensen die in de evolutietheorie geloven zijn eerder geneigd tot overspel’) alweer een tijdje bezig om óók zo’n ark te bouwen. Dat ding krijgt ongetwijfeld een hoog Disney-gehalte. En tja… wie wil er dán nog naar die drijvende kinderboerderij in de lage landen?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s