Nee, ambassadeur zal Marco wel nooit worden…


BoogersMarco Boogers is soms een botte klootzak en trainer Jan Everse had groot gelijk dat hij met de deuren sloeg. En toch? Ja toch kies ik in deze onverkwikkelijke affaire voor Marco, niet uit opportunisme, maar vanwege de uiteindelijke kern van de zaak. Boogers WIL namelijk dat ‘zijn’ club aanvallend en attractief speelt en wát je daar ook van mag vinden – met zo’n speelstijl ben je soms kwetsbaar – het is een keuze die een technisch directeur mág maken en tot beleid mag verheffen. Ik begrijp Marco’s boosheid dus goed als hij waarneemt dat ‘zijn’ trainer (uiteindelijk toch een passant) een andere ‘geloofsrichting’ aanhangt. Dat hij dan, na een verliespartij, woest de kleedkamer binnenstapt en de hele goegemeente voor rotte vis uitmaakt (je blijft Dordtenaar niet waar?) is minder handig, want met dat soort spierballenvertoon bereik je helemaal niks, behalve dan dat je een trainer volledig ongeloofwaardig maakt. Dat de spelers onder het motto ‘wiens brood men eet…’ nog geen 24 uur na dat incident, alweer vrolijk roeptoeteren dat er ‘niks aan de hand’ is en dat ze vierkant achter het beleid van hun technisch directeur staan, neem ik met een gezinspak Jozo-zout. Eigenlijk is het allemaal met een sisser afgelopen, want Everse verliet, ook al hád hij gelijk, zélf met slaande deuren het pand en maakt dus geen aanspraak op doorbetaling van zijn (toch al schamele) salaris en de nieuwe/ouwe trainer Harry van der Ham komt als het ware weer ‘thuis.’ Hij is, als led-lamp-gigant, financieel onafhankelijk en doet het dus écht vanwege het spelletje. Hij en Marco zijn overigens geen dikke maatjes, al is er wél veel wederzijds respect.
En Marco? Die is na het promotiesucces en het boek dat als gevolg daarvan over hem uitkwam, hopelijk weer op aarde geland. Voor een ambassadeursfunctie in het midden-oosten kwam hij toch al niet in aanmerking, dus ik hoop van harte dat hij blijft, want wat je ook van hem mag vinden, hij houdt het profvoetbal in Dordt al jaren achtereen, bijna eigenhandig, overeind. Om dát vol te houden móet je soms ‘een botte klootzak’ zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s