Wij Dordtenaren blijken uiterst vriendelijk te zijn


Zoover DordtTruus uit Oldenzaal vond het hélemaal niks… te veel heuvels, geen strandstoelen bij het zwembad, Walen spreken geen Nederlands en er is niet eens SBS6 op televisie. Ze geeft het vakantiehuisje in de Ardennen, waar we vroeger (destijds met kleine kinderen) zo graag kwamen, een mager zesje. Zelf geef ik nooit cijfers op Zoover, maar áls ik het zou doen zou mijn voormalige vakantiebestemming vlakbij de grens met Luxemburg toch zeker een acht krijgen. Ach, smaken verschillen, soms zit het mee, soms zit het tegen (ook qua weer) en dus moet je die beoordelingen op de website Zoover met een korreltje zout nemen.
Zoover is dé plek op internet waar vakantiegangers hun bestemming beoordelen en al maak ik er graag gebruik van, ik heb toch sterk de indruk dat het ook de ultieme ‘wraaksite’ is. Begrijpelijk… je zult maar in een lawaaiige kamer, in een viezig doorzakbed hebben geslapen, koeltjes zijn toegesproken door de receptioniste of misselijk zijn geworden van een slecht klaargemaakt visje. Als dan je klacht niet het beoogde resultaat oplevert, is er gelukkig altijd nog het internet om lekker je gram te halen.
Gisteren zat ik, met het oog op mijn vakantiebestemming, een beetje te browsen en vroeg me af hoe Dordt op Zoover eigenlijk beoordeeld wordt. Dat viel niet tegen met een gemiddelde van 8,2, want dat is behoorlijk veel hoger dan héél veel andere binnenlandse vakantiebestemmingen. De binnenstad wordt vooral als ‘knus, fotogeniek’ en ‘sfeervol’ omschreven, veel lof is er voor de waterbus, de fluisterboot, het Dordrechts Museum en Villa Augustus en wij (de inwoners dus) worden als uiterst vriendelijk gekenschetst. Om een paar Dordts ‘pluspunten’ moest ik erg lachen: ‘Het ligt niet ver van Rotterdam en Breda’ en ‘het heb wel wat weg van Amsterdam.’
Er waren ook minpuntjes: de stad is kindonvriendelijk, één dagje is meer dan genoeg (‘Dan heb je het wel gezien’) en de Biesbosch ligt veel te ver weg. Iemand schreef ‘dat er in Dordrecht veel mensen rondlopen die aan de grens van de armoede lijken te leven’ en ook is het hier ‘nat, koud en troosteloos.’ Dat móet Truus uit Oldenzaal geweest zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s