Niemand zwemt alleen vandaag…


swim-1Vandaag wordt een bijzondere dag. Dat durf ik op voorhand te stellen terwijl ik deze column toch echt gisteren al schreef. Ik nodig u van harte uit om naar het water te komen… om precies te zijn naar de historische havens van Dordrecht, een stad die zich op deze zonnige zaterdag van haar allerschoonste en meest strijdbare kant laat zien.
Vandaag wordt een bijzondere dag, want u kunt op dit mooiste plekje van Dordt getuige zijn van iets wat u hier, althans in deze omvang, nog nooit eerder in uw leven meegemaakt hebt: vanaf het middaguur gaan, aan de Wolwevershaven, ter hoogte van het Straatman Dok, vele honderden mensen te water voor een wel héél bijzondere zwemtocht door de ‘grachten’ van Dordrecht, langs prachtige monumenten en onder eeuwen oude bruggen door. Hun doel is de finish halen, maar hun échte doel hebben deze helden eigenlijk al in hun voorbereiding bereikt.
En dát maakt vandaag zo’n bijzondere dag, want elke ‘wildwaterzwemmer’ van 8 tot 88, staat symbool voor een geldbedrag. De deelnemers zijn namelijk in de aanloop naar dit immense zwemevenement al weken of misschien zelfs al maanden van te voren bezig geweest om zoveel mogelijk sponsors te werven. De opbrengst, nu al een prachtige anderhalve ton, is bestemd voor het voortdurende gevecht dat ‘we’ met z’n allen tegen kanker voeren.
Vandaag wordt een bijzondere dag, want het is een dag van verbinding… een dag die voor velen in het teken zal staan van dierbaren die een strijd tegen deze ziekte wonnen, verloren of misschien nog volop voeren. Van héél veel deelnemers weet ik dat er vandaag iemand is die in gedachten met ze mee zwemt.
De ‘City Swim Dordrecht to Fight Cancer’ verdient daarom niet alleen uw aandacht en uw aanmoedigingen langs de waterkant, maar vooral ook uw financiële steun. Dat kan nog tot 15 september via de website www.dordrecht.swimtofightcancer.nl.
Vandaag is een bijzondere dag vanwege het simpele feit dat wij Dordtenaren, ieder met onze eigen ‘bagage,’ er met z’n allen vandaag een bijzondere dag van gaan maken.

PS. Deze column stond in AD De Dordtenaar van zaterdag 29 augustus. De City Swim is voorbij en er waren duizenden belangstellenden. Aan het einde van de dag bleek er al meer dan 180.000 euro te zijn opgehaald. Kortom, ik voorspelde een bijzondere dag en dat wérd het ook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s