De City Swim blijft maar op mijn netvlies plakken


HeijningenDe Dordtse City Swim to Fight Cancer is, op het moment dat u dit leest, al weer een paar dagen achter de rug. Ik mocht daar, als mede-presentator, een bescheiden rolletje in spelen en heb het evenement dus van zeer nabij, maar helaas wél vanaf één vaste plek (een ponton nabij het Straatman Dok) mogen aanschouwen en becommentariëren. Nieuwsgierig was ik dan ook naar de reportage van RTV Dordrecht, aangezien ik met eigen ogen zag hoe cameraman/verslaggever Fokko van der Straaten zo’n beetje de hele dag volop ‘on the move’ was. Ik zag hem voortdurend in en uit bootjes stappen, mensen interviewen en op de gekste plekken staan om de mooiste beelden te kunnen draaien. Zijn ‘totaalplaatje’ wilde ik natuurlijk maar al te graag zien. Vanaf deze plek wil ik hem en RTV Dordrecht complimenteren met het eindresultaat dat niet alleen qua beeld, maar zeker ook inhoudelijk zeer geslaagd was. Voor wie het nog niet gezien heeft, het filmpje is vast wel terug te vinden op het YouTube-kanaal van de lokale omroep.
Veel hartverwarmende momenten uit die reportage blijven op mijn netvlies kleven, waaronder het shot van Erik van Heijningen, ooit wethouder te Dordrecht, tegenwoordig onder andere voorzitter van de Nederlandse zwembond en ook nog eens voorzitter van de Dordtse City Swim. Van Heijningen zwom op zaterdag zelf mee en koos, als de zwemfanaat die hij is, ook nog eens voor de pittigste afstand van twee-en-een-halve kilometer. Die legde hij af in een behoorlijke tijd (hij kwam bij de eerste vijf binnen) en moest een minuutje of vijf later, nog nauwelijks opgedroogd, voor Fokko’s camera verschijnen. Dat beeld van een normaal gesproken zo robuuste, maar nu kwetsbare man, die de wereld even voor een doedelzak aanzag, ontroerde mij. Ga er maar aan staan, de hele zaterdag was Van Heijningen al druk in de weer met organiseren, vrijwilligers motiveren, het presentatieteam van informatie voorzien, het publiek duiding geven en wat al niet meer. Alles gegeven dus, op die dag die er toe deed, net als al die andere deelnemers en medewerkers. Mooi en echt… dát wou ik maar even gezegd hebben.

Advertenties

One comment

  1. Wat geweldig dat Erik van Heijningen zo strijdt tegen kanker. Wel opmerkelijk dat zijn naam wordt genoemd in de Dupont zaak. Als gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland was hij verantwoordelijk voor de gif-uitstoot van Dupont in Dordrecht waardoor velen kanker hebben gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s