Idee ‘Dordts Départ’ is niet onopgemerkt gebleven


TourlogoDordtHoe zit het nou met dat plannetje van jou en die wielerjournalist om de Tour de France in 2020 naar Dordrecht te halen? De vraag is mij de afgelopen weken al minstens honderd keer gesteld en gaat meestal gepaard met de milde ‘beschuldiging’ dat ik louter op zoek was naar een spraakmakend columnonderwerp om komkommervolle zomermaanden mee dicht te kitten. Dát is geenszins het geval, want mijn wens voor een ‘Dordts Départ,’ in het jaar dat deze stad haar 800-jarig bestaan viert, komt oprecht voort uit de liefde voor mijn stad én de wielersport, twee passies die ik deel met mijn plaatsgenoot en collega Guido Bindels, wiens ogen beginnen te twinkelen als we fantaseren over een presentatie van internationaal befaamde toprenners, die op koninklijke wijze met de waterbus op het Groothoofd worden afgezet. Guido en ik dromen van stadsfeesten en winkeletalages die ‘geel’ en ‘bolletjes’ uitstralen, van een openingstijdrit over de Zwijndrechtse brug en van een zondagsetappe die begint met een ‘Grande Parade’ van het peloton door de oude binnenstad en eindigt met ‘koers’ door die fotogenieke Alblasserwaard.  Ook over het, zij het nu nog moeilijk in te schatten kostenplaatje, wordt veel gezegd, geschreven en gemopperd en ook dat is begrijpelijk  in deze tijd van schijnbaar eeuwig voortdurende bezuinigingsdwang. Tien miljoen… vijftien, twintig? Nee, ik heb het niet in mijn achterzak en natuurlijk zijn er problemen te over in stad en land die financieel gezien meer prioriteit dienen te hebben dan een tourspektakel.
In mijn eerdere columns had ik beloofd om u op de hoogte te houden aangaande de stand van zaken en dat doe ik dus bij deze. Het idee van een ‘Dordts Départ’ heeft de aandacht getrokken van diverse mensen die destijds betrokken waren bij de lobby en de organisatie van de Tourstarts in Rotterdam en Utrecht. Een aantal van die ‘kopstukken’ komt aan het einde van deze maand naar Dordrecht om met ons hun ervaringen te delen. Wij, Guido en ik dus, hebben op onze beurt een aantal Dordtse ‘bestuurderen’ en beleidsstrategen uitgenodigd om, geheel en al vrijblijvend, te komen luisteren. Wij betalen de koffie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s