Over duiven, Domica en een parkeergarage…


breda_pg_concordiastraat_foto_inritTerug van een waddenvakantie, terug in Dordt en da’s altijd weer even wennen, want  laten we eerlijk zijn, de mooiste of rustigste straat van de stad zal ‘mijn’ Vest wel nooit worden. Toch woon ik er al twee decennia lang met plezier en dat heeft vooral te maken met het feit dat de achterzijde van mijn huis aan de Spuihaven staat…  ‘van achteren,’ zeg maar, woon ik in een stads natuurgebied met prachtige bomen, planten en watervogels en ‘van voren’ woon ik een straat die allerminst vrij van problemen is. Een smalle stoep, een té intensief ‘bereden’ stukje straat richting parkeergarage, veel duiven en tot overmaat van ramp ook nog eens een pand aan de overkant van dat door geldwolven gerunde bedrijf Domica dat kamertjes verhuurt aan vage types onder het motto ‘ja, we weten dat ze de buurt verpesten, dat ze herrie maken, de straat vervuilen en zo nu en dan zelfs met elkaar op de vuist gaan, maar zolang ze maandelijks blijven schuiven is het ons probleem niet.’ Mijn advies aan elke gemeente die er nog niet is ingetrapt: haal nooit een Domica in huis, want… ‘there goes the neighbourhood.’
Een ander probleem aan de Vest is natuurlijk die parkeergarage, die de boel er niet bepaald fraaier op maakt. Die staat natuurlijk op de verkeerde plek, want had buiten het oude centrum gebouwd moeten worden, maar ja, dat ding staat er nu eenmaal langer dan ik er woon en eerlijk gezegd stal ik mijn eigen auto er ook voor een ‘omwonendenprijs’ en dus heb ik er minstens zoveel plezier als last van. Wat ik jammer vind is dat de buitenkant zo onooglijk is. Dat probleem is simpel op te lossen door die garage te ‘bekleden’ met een groot canvas doek. Daarop, zo zie ik het althans voor me, zouden afbeeldingen kunnen staan van de mooiste kunstwerken van het Dordrechts Museum, gecombineerd met een bewegwijzering naar deze toeristenmagneet. Zo snijdt het mes, voor weinig geld aan twee kanten, want de straat knapt er van op en museumgangers raken het spoor niet meer bijster. Mag dit ideetje nog mee in de gemeentelijke ideeënbus?

Afbeelding: Een canvasdoek verfraait een parkeergarage in Breda.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s