NS dupeert Dordt met ‘oogklep-oplossing’


doorgang-cs,,Mensen moeten niet zeuren, die poortjes bij stations zijn keihard nodig voor de veiligheid. Wat maken die paar minuten omlopen nu uit?” Het zijn niet mijn woorden maar die van de Zwijndrechtse vakbondsman Evert Jan van de Mheen. Hij was, naar eigen zeggen, ‘ronduit ontzet’ toen hij in de zaterdageditie van deze krant las dat een groep Dordtenaren van plan is te gaan protesteren tegen de afsluiting van het station, omdat daardoor de vrije doorloop tussen de binnenstad en het Weizigtpark verdwijnt.
Zelden was ik het zo hartgrondig met iemand oneens en ik vind de boosheid van deze Zwijndrechtse CNV-bestuurder dan ook ronduit misplaatst. Noem mij argwanend, maar ik heb zo het vermoeden dat Van der Mheen op geraffineerde wijze zit te azen op een leuke topfunctie bij de NS, want nooit eerder heb ik een vakbondsman zo ‘in het straatje’ van een directie horen oreren. Als van de Mheen écht wil opkomen voor de belangen van het NS-personeel dan kan hij zich beter inzetten voor meer bewakers op de treinen en de perrons en, niet te vergeten, voor meer conducteurs. Dát is namelijk de enige juiste manier om zwartrijden en gewelddadigheden te bestrijden… niet door de passagiers en de ‘gebruikers’ van de Dordtse stationstunnel het leven zo ingewikkeld mogelijk te maken door een veelgebruikte looproute, met ingang van het nieuwe jaar, nagenoeg dicht te gooien. Tuurlijk, ik weet het wel, met een aan te vragen doorgangspas of een OV-kaart kunt u straks ‘gewoon’ doorlopen, maar tóch deugt het gevoelsmatig niet dat inwoners van deze stad straks met pasjes moeten gaan prutsen om een handje vol halve zolen van het station te kunnen weren. Eerder al gaf ik aan dat het probleem op te lossen is door die toegangspoortjes bij de ‘opgangen’ naar de perrons te plaatsen, maar dat kán dan blijkbaar niet wegens ‘ruimtegebrek.’ Wat een flamoesmoes… dan máák je maar ruimte.
De NS kiest, zoals helaas bij dit bedrijf inmiddels gebruikelijk, voor een ‘oogklep-oplossing.’ Bondsbobo Van de Mheen heeft er kennelijk ook eentje gekregen.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s