Gewoon geen porum, zo’n straat vol ufo’s


schotels3Moet je schotelantennes nou verbieden of niet? De ChristenUnie in deze stad pleit er voor om die dingen zo veel mogelijk uit het straatbeeld te verwijderen en daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Nee, ik misgun niemand zijn of haar Turkse voetbalwedstrijdje, Antilliaanse Lingo of Marokkaanse ‘Voice,’ maar het is gewoon geen porum, zo’n straat vol ufo’s. Daarbij komt óók nog dat het gebruik van die dingen vandaag de dag simpelweg overbodig is. Zo’n beetje alles wat er op deze aardkloot, op welke treurbuis dan ook, vertoond wordt, van Reykjavik tot Kaapstad, is in elke Hollandse huiskamer gewoon te zien… is het niet via de kabelmaatschappij, die héél veel verschillende zenderpakketten aanbiedt, dan wel via het internet. Er bestaan namelijk websites waarop alles wat, via welke satelliet dan ook wordt ‘neergestraald’ terug te vinden is. Het fenomeen ‘ieder z’n eigen schotel op z’n eigen balkonnetje’ is dan ook totaal achterhaald en onzinnig. En voor wie tóch wil vasthouden aan satelliettelevisie, lijkt me één gemeenschappelijke schotel, onzichtbaar geplaatst, bovenop een flatgebouw (en dáár dan een aansluiting op huren) een werkbaar alternatief.
Maar hoe zit het dan met het recht van vrije nieuwsgaring, zoals dat is vastgelegd in het Europees Verdrag tot bescherming van de mensenrechten? Dat argument wordt er namelijk steeds bijgesleept door tegenstanders van een schotelverbod. Maar laten we nou eerlijk zijn, daar gáát het toch helemaal niet om? Het gros van de schotelbezitters heeft gewoon geen zin om te betalen voor een kabelabonnement op een Turks, Marokkaans of Hindoestaans zenderpakketje.
En dan nóg iets; om te voorkomen dat ik nu boze mailtjes krijg van schotelfanaten die stellen dat je via internet en kabel niet ALLES kunt ontvangen, roep ik alvast… ja, jullie hebben gelijk. Er zullen vast wel een paar mensen zijn die een welhaast orgastisch genoegen halen uit het feit dat ze tegen hun buurman kunnen zeggen dat ze gisteravond nog naar de voetbalwedstrijd Haïti-Tuvalu hebben gekeken (gelijkspelletje trouwens) en dat de Peruviaanse rijdende rechter altijd met een pistool in zijn kontzak op locatiebezoek gaat. Tegen die mensen zou ik willen zeggen… get a life.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s