Geachte Arriva-directie,


NSfailIk ben in mijn columns niet altijd even aardig over uw bedrijf geweest en heb in het verleden herhaaldelijk vanaf deze plek gemopperd over overspannen en te hard rijdende Arriva-buschauffeurs die soms dermate snel optrokken dat er aan het eind van de dag wel een of meerdere rollatorgebruikers van de binnenzijde van de achterruit afgebikt moesten worden. Ook heb ik wel eens wat cynische columns geschreven over uw chauffeurs die het aanzetten van hun richtingaanwijzer beschouwen als een vrijbrief om, zonder in hun spiegel te kijken, vanaf een halteplek de rijbaan op te kunnen schieten en over chauffeurs die je soms welhaast moedwillig proberen te scheppen op het zebrapad bij het centraal station. En ja, ik heb ook wel eens geklaagd over het gebrek aan airco in de Arriva-streekbussen en over het, om de zoveel jaar, dusdanig verhogen van de prijzen dat het voor een gemiddelde scholier in de Hoeksche Waard momenteel economisch voordeliger is om een eigen Bentley mét chauffeur aan te schaffen. Ik beken dat ik jullie imago in het verleden wel eens vergeleken heb met dat van Bram Moscowisz, Ernst Janssen Steur, Peter R. de Vries en Emil Ratelband die gevieren een potje zitten te klaverjassen in de wachtruimte van de kapsalon van Geert Wilders, maar daar heb ik nu oprecht spijt van. We hebben jullie namelijk heel hard nodig hier in Dordrecht, want de NS is van plan om van deze gestaag bruisender wordende provinciestad weer een ouderwets onbewoond boereneiland te maken door het aantal intercity-treinen richting Rotterdam zo’n beetje te halveren en Dordtenaren voortaan op sukkelsnelheid te laten boemelen richting het zuiden. Mijn dochter en enkele van haar vriendinnen die in Utrecht studeren pakken de laatste tijd al steeds vaker zo’n  heerlijk zoevend Arriva-treintje richting Geldermalsen. Dat ding rijdt namelijk wél meestal op tijd en komt ook altijd aan op de eindbestemming en dus nemen ze dat ‘omweggetje’ via Geldermalsen op de koop toe. Wij willen in Dordt nu ook zo’n Arrivatrein richting Rotjeknor en Breda. Kom en help ons, beste Arriva-directie en ik schrijf een jaar lang allen maar lieve woordjes over jullie uhh… prachtbedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s