Een ‘Antwerpse’ looptunnel tussen de drie ‘Drechten’?


nightboatToen ik gisteren in mijn krant de woorden ‘Nachtboot naar Dordt’ las moest ik zomaar ineens aan die Britse ska-band Madness denken. Ik heb dat jaren-tachtig-hitje (Nightboat to Cairo dus) maar eens teruggezocht op YouTube en ik werd er ouderwets vrolijk van. Net zoals ik vrolijk werd van dit ideetje van de PvdA om hier onderzoek naar te gaan doen en van de directie van de Waterbus die daar zo enthousiast op reageerde. Het leven kan soms zo makkelijk zijn. Maar laat ik niet te vroeg juichen, want bij de Waterbus wil men natuurlijk eerst afwachten wat die PvdA-enquête gaat opleveren en de vervoerder wil vervolgens zelf ook nog een marktonderzoekje doen, want het heeft natuurlijk weinig zin om de vloot te laten uitrukken voor drie dronkenlappen die na hun stapavondje vergeten zijn bij welke kroeg ze hun fiets gestald hebben. Kortom, het wordt pas over hooguit een jaartje écht duidelijk of er straks in de nachtelijke uurtjes daadwerkelijk gevaren kan worden tussen Dordt, Papendrecht en Zwijndrecht.
Ik zou er persoonlijk in ieder geval gebruik van maken, want ik heb familieleden en vrienden wonen in zowel Papendrecht als Zwijndrecht en ik vind het eigenlijk al jaren belachelijk dat ik die afstand van hemelsbreed nog geen kilometer in de avonduren niet rechtstreeks kan afleggen en dat ik dus altijd via tunnels of bruggen moet fietsen of autorijden (afhankelijk van de weersomstandigheden) om ‘de overkant’ te bereiken terwijl we elkaar bij wijze van spreke vanaf de ‘wallekant’ borrelnootjes kunnen toewerpen. Eigenlijk is het gewoon al héél lang de hoogste tijd om eens te gaan nadenken over een permanente rechtstreekse verbinding tussen de drie ‘Drechtoevers,’los van de bestaande bruggen en tunnel. Een loop- en fietstunnel, zoals in Antwerpen onder de Schelde bijvoorbeeld, is ongetwijfeld véél te duur en een ‘driepunts’ brug, zeg maar met een soort mini-eilandje, precies in het midden van de plek waar Beneden-Merwede, Noord en Oude Maas elkaar ontmoeten, is vast ondoenlijk in verband met het scheepsverkeer. Wél lekker om over te fantaseren als ik straks op een nacht wat roezig op die nachtpont sta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s