Wat nou draagvlak? Gewoon zelf nadenken…


HeartEn waar ging het nou helemaal over? Over honderd vluchtelingen die welgeteld 72 uur in een scharrig bedrijfspand aan de Kamerling Onnesweg worden opgevangen om vervolgens weer ‘doorgejaagd’ te worden naar uh… weet ik waar. Ja wij Dordtenaren ‘schenken’ honderd wanhopige mensen maar liefst 72 uur, ofwel een hap vreten in een ouwe kantine, een warme douche (als die dingen het nog doen), een bed met een heus matras en een muffig dekentje eroverheen van het voormalige gemeenteziekenhuis… 72 ‘lousy’ uurtjes die éven een rustmomentje verschaffen na een vlucht vol ontberingen, één sprankje schamele hoop op een betere toekomst. De Dordtse gemeenteraad deed er dinsdag nog nét niet zo lang over om te beslissen of we dat nou wél of niet moeten doen. Gelukkig zegevierde uiteindelijk het hart.
De tegenstanders, en dat meen ik uit de grond van mijn hart, moeten zich de oren van hun kop schamen dat ze juist nu, in tijden van acute nood, met argumenten als ‘er moet wél draagvlak in de stad zijn’ op de proppen kwamen. Wat nou draagvlak? Zélf nadenken, je hart en je ziel laten spreken, want wat ben je nou, mens of politicus? Nee hoor, maak je geen zorgen…  je hóeft niet te kiezen, want je kunt namelijk óók allebei zijn. Een goed politicus luistert soms eventjes niet naar zijn of haar ‘draagvlak’ maar laat het eigen gevoel beslissen.
Moslims zijn het, die vluchtelingen en moslims, dat weten we allemaal, zijn vrouwonvriendelijk en barbaars, ze trouwen met kinderen, dragen zwaarden, verschuilen zich achter baarden of hoofddoekjes, vreten alleen bekeerde schapen en planten zich voort als konijnen. Ze hebben maar één doel… de hele toko overnemen. Da’s gelul van een dronken aardbei natuurlijk, maar het zijn wel de kreten die ik hoor als ik naar dat ‘heilige draagvlak’ luister… een draagvlak dat kennelijk even vergeten is dat het helemaal geen verdienste is om geboren te zijn in een van de veiligste en meest welvarende landjes op deze planeet. Dat draagvlak hééft die miljoenenloterij eigenlijk al gewonnen. En dan moeilijk doen over een kraslot van 72 cent? Bah… ik ga een Rennie zoeken.

2 reacties

  1. Waar gaat het over? Acute noodopvang!
    De tranen schieten ervan in je ogen.
    Zelf weleens voorgesteld om vluchteling te zijn? Het kan iedereen overkomen.
    Humaan zijn is bedreigend kennelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s