Zomaar drie leuke ideetjes…


Idee4

Het was de week van de sympathieke ideetjes, zo concludeer ik, als de kranten van de afgelopen dagen er nog eens op na sla. Onder de noemer ‘goed idee’ valt volgens mij het plan om de route Mauritsweg tot aan de achterzijde van het Station in het Dordtse Weizigtpark in de nachtelijke uurtjes te gaan verlichten met groen licht. Laat ik nou toevallig in mijn vakantie op Ameland geweest zijn waar deze vorm van verlichting in buitengebieden al een tijdje wordt toegepast en daar zag ik met eigen ogen hoe goed dat eigenlijk werkt: de omgeving is ’s nachts beter te zien en het schijnt ook nog eens aangenamer te zijn voor vogels, die van nachtelijk groen licht kennelijk minder in de war raken dan van wit licht. In het Weizigtpark draait het overigens niet om vogels… nou ja, hooguit om vreemde vogels die het park na zonsondergang nog wel eens onveilig maken.
Het meest sympathieke idee werd deze week ‘getwitterd’ door PvdA-burgerraadslid Peter Puik. Het betrof hier een berichtje over Utrecht dat maar liefst honderd fruitbomen in de stad gaat planten, waarvan de vruchten door de inwoners geplukt mogen worden. Door het creëren van zogeheten ‘eetbare steden’ hopen de initiatiefnemers dat de Utrechtenaren weer direct contact met hun eten krijgen en zich bewuster worden van voedselschaarste, voedseloverschotten en voedselverspilling. Bij alle bomen en struiken komt een bordje dat het fruit ‘geoogst’ mag worden. Iets voor Dordt misschien?
Buitengewoon lollig, tot slot, vond ik het idee van een Dordtse winkelier om de wikkels van duizend condooms te laten bedrukken met een afbeelding van de Grote Kerk. De eigenaar van een erotiekwinkel liet die dingen vervaardigen ter gelegenheid van het feit dat Dordrecht meedingt naar de titel ‘Beste Binnenstad.’ De Dordtse Dom prijkt overigens alleen op de wikkels, niet op de condooms zelf en da’s misschien maar beter ook om grappen en grollen  als deze te vermijden: ,,Zeg, als jij hem nou helemaal afrolt, zie je dan ook de huisjes op de Hooikade?’’ ,,Nee, dat niet, maar bij mij staat ‘ie wel origineel scheef.’’ Die andere grap (iets met zingen en een kerk) zal ik u besparen.

Afbeelding:
Van links naar rechts: fruitbomen in de stad, een condoomverpakking met de Grote Kerk er op en groen licht in het Weizigtpark.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s