Een overdosis zure bozigheid in mijn brievenbus


threat‘Zo, loop je weer lekker paniek te zaaien? Je moet met je poten van DuPont afblijven, linkse hond… je zit aan ons vreten,’ (reactie op column over Teflonpannetjes).
‘Jij wilt de poorten wijd open zetten voor asielzoekers, je speelt met vuur, moslimnazi. Je bent de vijand van Israël,’ (reactie op column over vluchtelingendebat in Dordtse gemeenteraad).
‘Als ik je voor mijn bumper krijg, weet ik niet zeker of ik wel ga remmen,’ (reactie op kritische column over nieuw stadion FC Dordrecht).
‘En dan bent u ook nog vóór de zondagsopening, tegen het gebed in de raadszaal en u beschimpt goede christenen als Joop van Ooijen. Kom tot inkeer, nu God u nog de kans biedt… homo-vriend,’ (reactie op column over ‘weigerambtenaren).

Ik heb ze iets ingekort, die reacties en ik heb de taalfouten er ook maar uitgehaald, want die deden pijn aan mijn ogen. Oh ja en het waren juridisch gesproken geen échte bedreigingen, want slechts constateringen en ‘adviezen’ van lezers met korte lontjes.
Nee, ik maak me er niet druk om en let dus ook niet extra op bij het oversteken, want ik ben inmiddels wel gewend dat er zo nu en dan eens een overdosis zure bozigheid in mijn mailbox of brievenbus terecht komt… dat is overigens hooguit 1 procent van alle inkomende reacties. De rest is afkomstig van weldenkende lezers die het, puur op argumenten, met me eens of oneens zijn. Niet zelden zijn ze aanvullend, ondersteunend, of bedoeld om me op, al dan niet feitelijke, ‘onjuistheden’ te wijzen. Bijna altijd beantwoord ik ze, al is dat in een enkel geval volstrekt nutteloos of onmogelijk omdat ze anoniem zijn, maar altijd zend ik ze door naar de brievenredactie van deze krant, die zelf bepaalt welke post wel of niet fit to print is. Begin 2016 ga ik mijn zevende jaar in als columnist van deze krant en zo lang u en de hoofdredactie mij dat toestaan plak ik daar graag nog eens wat jaartjes aan vast. Blijf reageren alstublieft… eens of niet eens en boos mag best, maar bewaar uw gevoel voor humor, dan doe ik dat ook.

2 reacties

  1. oh ja, we zetten ons allemaal in om de Dordtse samenleving op een positieve manier te benaderen en voor het voetlicht te brengen………. hoeveel zure bommen moeten er nog onschadelijk gemaakt worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s