Boos beent Harry weg… ‘Ik hád het kunnen weten!’


trailsHij heeft me gezien, maar er is nog geen oogcontact geweest, dus snel doorlopen nu. Ik zóu het gered hebben als Blafmans niet besloten had om eens uitvoerig aan een vers beplast stoeptegeltje te gaan snuffelen. Zo kom ik abrupt tot stilstand en is een ontmoeting onvermijdelijk. ,,Jou moet ik nét hebben,’’ roept de immer lichtbeschonken druktemaker Harry. Hij noemt zichzelf kunstenaar, al ik heb ik daar zo mijn twijfels over, want nog nooit heb ik ook maar één kunstwerk van hem gezien. ,,Weet je wáár je nou eens een stukkie over moet schrijven?’’ zegt Harry, die de onhebbelijke gewoonte heeft om alle verse lucht in mijn directe omgeving in te ademen en die vervolgens, vermengd met alcohol weer uit te ademen. Ik deins achteruit, maar dat helpt niet, want Harry doet een stapje naar voren. ,,Over chemtrails.’’ Ik hef beide wenkbrauwen (eentje zou interessanter staan, maar dat kan ik niet) en Harry vervolgt op samenzweerderige toon: ,,Zie je die witte strepen daarboven? Harry wijst naar de lucht. ,,Die komen van vliegtuigen, maar er zit méér achter, want in die uitlaatgassen zitten allerlei chemicaliën die dagelijks op ons neerdalen. Dat doen ZE om ons rustig te houden.’’ Ik ken het verhaal al jaren, heb mijn buik én mailbox er inmiddels vol van en zucht iets te nadrukkelijk. ,,Wie zijn dat dan… ZE?’’ Nu is het Harry die zucht. ,,Dat weet je toch wel? De wereldleiders. Ze willen ons eronder houden en daarom verdoven ze ons met hun chemtrails zodat we niet in opstand komen.’’ Ik heb er al geen zin meer in en ook Blafmans wordt ongeduldig. ,,Maar jij bént toch nooit rustig Harry? Dus kennelijk werkt het niet,’’ antwoord ik. Hij zwijgt even en stapt vervolgens demonstratief uit mijn luchtbel. ,,Ik hád het kunnen weten. Jij zit er tot over je oren in, ’’ brult hij terwijl hij boos weg beent. Ik zit er niet mee.Volgende week komt hij namelijk gewoon weer met een nieuwe complottheorie aanzetten… over aliens, NASA, Rutte of de CIA. ,,Weet je wáár je nou eens een stukkie over moet schrijven.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s