Arm iDordt… eerst ‘gebruikt’ en nu gedumpt


byedordtLiesbeth werd tijdens een vakantie in Kenia smoorverliefd op reisleider Mukami en ondanks het leeftijdsverschil – hij was 23, zij al bijna 50 – leek de liefde wederzijds. Mukami kwam, op kosten van Liesbeth, geregeld op bezoek in Nederland en het stel trouwde kort na die romantische vakantie. Pas jaren later ontving de Keniaan eindelijk zijn definitieve verblijfsvergunning en ze leefden nog lang en gelukkig… zou je denken. Niet dus, want Mukami, nu zeker van zijn status, liet zijn ‘entreekaartje’ naar de lage landen razendsnel vallen en woont inmiddels samen met zijn nieuwe, piepjonge geliefde die hij uit Kenia heeft laten overkomen. Ik moest aan deze waargebeurde geschiedenis denken toen ik las dat RTV Dordrecht de samenwerking met iDordt heeft beëindigd. Dat kon je, nét zoals bij Liesbeth en Mukami, al van te voren zien aankomen, aangezien er in beide gevallen nimmer sprake was van wederzijdse liefde. De lokale omroep had iDordt, een jaar of wat geleden, nog nodig om aan een nieuwe uitzendvergunning te komen, aangezien het destijds nog maar de vraag was of de gemeente de licentie-aanvraag van het noodlijdende RTV Dordrecht richting het Commissariaat voor de Media wel zou ondersteunen. Er waren immers méér kapers op de kust, waaronder de website iDordt, dat ‘zo lekker jong en brutaal’ aan de weg timmerde.
De gemeente schakelde een bemiddelaar in om de licentie-kandidaatjes bijeen te brengen en dat lukte: RTV Dordrecht en iDordt deden een gezamenlijke aanvraag en die werd gehonoreerd: iDordt zou het internetgedeelte verzorgen (plus een wekelijks kwartiertje televisie) en RTV Dordrecht zou met vers elan en een deels kwijtgescholden schuld radio- en televisieprogramma’s maken.
En nu, nog geen drie jaar na die eerste hectische huwelijksnacht, laat de lokale omroep zijn jonge minnares alweer keihard vallen. Deels om een bezuiniging op te vangen, maar, eerlijk is eerlijk, toch óók omdat die jonge minnares in de echtelijke sponde al een tijdje niet meer ‘zo lekker jong en brutaal’ functioneerde. Het ooit zo sprankelende iDordt was een tikkie tuttig en voorspelbaar geworden en tja… dát kan RTV Dordrecht alleen ook wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s