Pierre ‘scoort’ nog één keer… voor Leo


pierreZo’n beetje om de andere dag troffen we elkaar tijdens het uitlaten van onze honden die zo graag op de Wantijdijk achter balletjes aanrennen. Behalve dan dat hij Leo heet en een goedlachse Brabander is, wist ik verder eigenlijk weinig van hem ,,Ik vond hier ooit een baan en besloot, na jaren file-rijden, de Moerdijkbrug over te steken,‘’ zo vertelde hij me ooit. ,,Mijn vrouw komt hier vandaan, dus die stap was makkelijk gezet. Hoewel, aanvankelijk miste ik Breda nog vreselijk hoor, maar in de loop der jaren heb ik Dordt, met dank aan mijn hond, ontdekt en in mijn hart gesloten. We hadden ooit afgesproken dat we, na mijn pensioen, terug zouden gaan naar Brabant, maar daar heb ik inmiddels helemaal geen behoefte meer aan, behalve dan als NAC speelt, want ik heb nog altijd een seizoenkaart en sla geen thuiswedstrijd over.’’
We spraken los-vast af om volgend jaar gezamenlijk naar FC Dordrecht-NAC te gaan, maar dát zal nooit gebeuren. Gisteren herkende ik Leo’s Labrador Pierre (,,Vernoemd naar Van Hooijdonk’’) op de dijk, met een vrouw er bij. Ik had haar nooit eerder ontmoet, maar toen onze honden elkaar begroetten kon ik het niet laten om brutaalweg te informeren naar haar echtgenoot, die ik al zo lang niet meer gezien had. Leo, zo vertelde ze me half-snikkend, blijkt eind oktober plotseling overleden te zijn, op weg naar een thuiswedstrijd van zijn geliefde club. ,,Hartstilstand. Hij wist de auto nog aan de kant te zetten en 112 te bellen, maar het mocht niet baten… ze hebben hem, naast de auto aangetroffen.’’  Ze haalde een rouwkaart tevoorschijn, of beter gezegd, een bidprentje met foto, geheel en al volgens katholiek gebruik. ,,Hij is al begraven… nee, niet in Breda, gewoon in Dordt.’’
Nadat we afscheid hadden genomen was het de hoogste tijd voor Blafmans die, tijdens ons gesprek, geduldig had zitten wachten op actie. Precies op het moment dat ik gooide, draaide Pierre, die al ver weg was, zich plotseling om, trok een sprintje en griste de tennisbal triomfantelijk weg voor de neus van mijn stomverbaasde viervoeter.
1-0 voor NAC, zou Leo lachend geroepen hebben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s