Waar Hoogenboom komt, komt Herrie…


HerrieNomen est omen ofwel, ‘what’s in a name?’ Het móet voorbestemd zijn dat Rijkman Groenink ooit het bankiersvak in zou gaan en dat Sabine uitslag op een dag voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten zou worden. Verder ken ik twee bakkers die Bakker heten, al moet ik daar eerlijkheidshalve wél bij vermelden dat mij ook een slager met die achternaam bekend is.
En zo kom ik uit bij Herrie Hoogenboom… nee, niet Harrie of Harry, maar écht Herrie. Die man is ‘organiser,’ een soort beroepsactievoerder bij de FNV en hij is dat vol overtuiging, want hij heeft het woordje ‘ORGANIZE!’ (met een stoere Amerikaanse ‘z’ in plaats van die truttige Britse ‘s’) zelfs op zijn arm laten tatoeëren. Herrie’s ouders moeten voorzien hebben, dat hun zoon eerder een barricadetype dan een subtiel babbelende vakbondsman aan de vergadertafel zou worden… toen hij, als peutertje, heel hard ‘Ik eis mijn Bambix!’ en ‘Ri Ra Roosvicé’!’ begon te brullen was dat dan ook hooguit een bevestiging van het feit dat ze hem de juiste voornaam hadden gegeven.
Samen met een groep schoonmakers van de firma Gom stormde Herrie afgelopen maandagavond de fractiekamers van Beter voor Dordt en D66 binnen, uit onvrede over het feit dat de Drechtsteden het contract met dit schoonmaakbedrijf heeft ingeruild voor een (goedkoper) contract met Drechtwerk. De verontwaardiging is begrijpelijk, want die mensen zijn gewoon bikkelhard wegbezuinigd, maar de manier waarop Herrie & co binnenvielen ging toch écht te ver en kwam bedreigend over op het aldaar vergaderende gezelschap. Beter voor Dordt heeft dan ook aangifte tegen Herrie gedaan en ondanks dat ik een zwak heb voor oprecht betrokken vakbondsmensen als Hoogenboom (je ziet ze tegenwoordig te weinig), vind ik dat niet meer dan terecht. Nu hoeft Herrie van mij nou ook weer niet meteen op water en brood hoor, maar een justitiële tik op de vingers lijkt me wel degelijk op zijn plek, omdat ik vind dat gemeentebestuurders overal en altijd in alle vrijheid en veiligheid moeten kunnen vergaderen. Als die waarden worden aangetast is immers ook de democratie verdwenen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s