Markje uit Sliedrecht mag even ‘de wind’ spelen…


jongeneelVind ik Sliedrechter Mark Jongeneel een engerd? Ja, een hele enge engerd zelfs… je weet wel, zo’n over het paard getild gladjakkertje, dat nog bij zijn moeder woont en de hele dag op zijn jongetjeskamer bezig is om zijn groezelige Twitter-tijdlijntje te vullen met de verongelijktheid der machtelozen over alles wat buitenlands ‘riekt’ en alleen al dáárom bedreigend is. Markje heeft er een dagtaakje van gemaakt om zoveel mogelijk berichtjes te retweeten over alles wat er zoal fout gaat op het gebied van vluchtelingen- en asielbeleid en sluit bewust de ogen voor het feit dat er juist zoveel wél goed gaat. Volgens de tunnelblik van Markje is de Islam ALTIJD eng, zijn jonge Noord-Afrikanen ALTIJD ‘bronstig’ en gevaarlijk voor ‘onze’ vrouwen en dochters en verkoopt de ‘linkse kerk’ de Hollandse ziel aan de duivel met het kromzwaard en de krulschoenen. En dus… grenzen dicht, gordijnen dicht, niet open doen als er gebeld wordt en al je haat en woede via het dakrampje van je jongenskamertje lafjes naar buiten gooien. Dát is de wereld van kleine Mark… hij kent geen twijfel, want er is maar één waarheid en één weg en dat is het evangelie van de grote geblondeerde griezel uit Venlo. Markmannetjes hebben niks geleerd van de geschiedenis en zijn, in mijn ogen, erg bevattelijk voor het gestrekte armpje langs de stoeprand.
Vind ik het terecht dat het tot op heden onbeduidende Markje bezoek heeft ontvangen van politiemensen die hem verzochten zijn twittergedrag enigszins te matigen? Nee, het boze Markje mag wat mij betreft zo zichtbaar en hoorbaar mogelijk zeggen en vinden wat hij wil, zolang hij binnen de grenzen van de wet blijft. Tuurlijk mag hij tegen een eventueel asielzoekerscentrum in Sliedrecht zijn, tuurlijk mag hij oproepen in verzet te gaan tegen de komst van zo’n opvang en tuurlijk mag hij om een lokaal volksreferendum vragen. Dat politiebezoek was totaal onnodig en verschaft dit Sliedrechtse griezeltje nou precies dát waar hij ’s nachts zo heimelijk van droomt, namelijk een rol op het politieke grote-mensen-toneel. Markje mag daar de wind spelen. Prima toch? Neus dicht… waait wel weer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s