Een facelift voor Boekarest aan de Merwede


Spuiboulevard
Het waren ‘the usual suspects’ die gisteren op Twitter, het hedendaagse trapveldje voor kwieke senioren, een ochtend en een halve middag met elkaar in discussie gingen. Een wethouder, een journalist, een politieke blogger en een voormalig politica, die gezien haar dagelijkse stortvloed aan tweetjes over alles wat beweegt héél graag weer politica wil worden.
Niks mis mee natuurlijk, maar ineens kreeg ik visioenen van mijn oudtante Bep aan de Tweede Reedwarsstraat. Zij heeft geen smartphone en een tablet neemt ze alleen maar in (‘Elke dag een hele trits’), dus gaat die discussie over de toekomst van de Spuiboulevard geheel en al aan haar voorbij. ,,De Spuiboulevard… daar zitten toch die ambtenaren? Nee, daar kom ik nooit, behalve als ik mijn paspoort ga verlenge… mot dat nou weer anders joh?’’
Hoe dan ook, die lelijke halve autosnelweg dwars door de stad (een PvdA-faux pas uit de tijd dat ze daar nog wat al te ruimhartig de sloophamer hanteerden) was gisteren zomaar ineens ‘de soep van de dag,’ vanwege een uitspraak van wethouder Piet Sleeking en het daarop volgende forse artikel gistermorgen in dit dagblad. Sleeking vindt dat de Spuiboulevard naar de plastisch chirurg moet en daar heeft hij, vanuit esthetisch oogpunt, natuurlijk groot gelijk in. Een somber stemmend geheel met vooral veel leegstaande, oerlelijke kantoorkolossen kan het natuurlijk niet blijven, want daar krijgen Dordtenaren en dagjesmensen hoofdpijn van. De Spuiboulevard is namelijk de enige boulevard in Nederland die het niet waard is om de naam boulevard te dragen. Dit stukje Boekarest aan de Merwede moet ‘op de schop’ en het Stadskantoor moet plaatsmaken voor fraaie appartementen. Goed idee, maar het kost geld… héél veel geld en dat is er simpelweg niet. En dus zal mijn oudtante Bep uit de Tweede Reedwarsstraat het wel uitzingen. Ze is al zó oud dat ze haar paspoort hooguit nog één keertje zal verlengen. ,,Hij leg mij nie in de weg hoor, die Spuiboulevard, maar als ze daar nou toch centen over hebben, kunnen ze die dan niet beter in de zorg steken?’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s