Brok is in Dordt de juiste man op de juiste plek


brok2Arno Brok is onlangs herbenoemd voor een tweede termijn (dus nog eens zes jaar) als burgemeester van Dordrecht en volgens mij is dat een goede zaak. Waarom ik dat vind? Niet zozeer omdat ik hem een aimabel en warmhartige mens vind, al speelt dat natuurlijk wel een rol, maar vooral omdat hij hier volgens mij simpelweg de juiste persoon, op de juiste plek is. Dat heeft hij in de afgelopen zes jaar in woord en daad aangetoond: Brok stond er op momenten dat hij er moest staan, bijvoorbeeld na de tragische moord op Milly Boele in 2010 en zette Dordrecht in de schijnwerpers, door de échte Sinterklaas en het Koningspaar richting dit eiland ‘te lobbyen,’ waardoor een stroom aan dagjesmensen gegenereerd werd. Verder durft hij zich streng op te stellen richting coffeeshop- en horeca-uitbaters die zich niet aan de regels houden, riep hij een overlastgevende familie in het Lijnbaangebied demonstratief op het matje, stelde hij het Stadhuis open om in gezamenlijkheid te rouwen na de aanslagen op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo en heeft hij een méér dan gemiddelde belangstelling, nee… échte passie, voor de rijke geschiedenis van deze stad. Kortom, deze man, die ook nog eens veel uren steekt in de economische ontwikkeling van Dordt en de Drechtsteden, heeft zich bewezen als een doortastende, zichtbare, aanspreekbare en verbindende burgemeester. Wat mij persoonlijk het meest aan hem bevalt is dat hij zijn nek durft uit te steken en zijn hart durft te laten spreken. Zo ‘hekelde’ hij, begin dit jaar, de beledigende en soms zelfs vijandige ‘ikke, ikke en de rest kan stikken-show’ die sommige plaatsgenoten (ja, óók raadsleden) wel érg opzichtig etaleerden met betrekking tot de vluchtelingenproblematiek. Of Brok die tweede termijn zal vervolmaken betwijfel ik overigens. Volgend jaar is het weer verkiezingstijd en goede ministers en staatsecretarissen liggen niet voor het oprapen. Ook wordt de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen volgend jaar 70 en op de een of andere manier vind ik Brok en die andere Hofstad eigenlijk wel bij elkaar passen. Ik zou hem dat van harte gunnen, maar ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s