‘Ja, ik ben méér op mijn hoede…’


Jeyantha‘Ik ga je helemaal de kanker in slaan. Stukje voor stukje trek ik je uit elkaar en voer je aan m’n honden. Sliedrecht is vol… er is hier alleen maar plek voor blanke christenen en niet voor zwart uitschot als jij.’
‘Die zwarte aap komt zeker uit het oerwout (…) Ik schop haar zo naar d’r eigen land waar ze in de rimboe kan leven met de apen, waar de zwarten thuishoren.’
‘Ik weet waar je woont en trek jou en je kankerkonijn helemaal kapot!!! Daarna vil ik jullie beiden en schelt ik op lichamen! Gedrocht!’
Ik heb er dagen mee geworsteld: moest ik het nou wel of niet doen? Gooi ik olie op het vuur… zaai ik haat door dit soort wansmakelijke geluiden uit de krochten van het twitterriool omhoog te scheppen? Dat kan zijn, maar tóch doe ik het… tóch schotel ik ze u letterlijk (inclusief taalfouten) voor… die dreigementen die het Sliedrechtse burgerraadslid Jeyantha Kathiravelu via mail en sociale media om de oortjes geslingerd krijgt. Waarom ik dat doe? Omdat haar reactie, naar aanleiding van deze dreigementen (het zijn er nog véél meer), mij droevig stemt. Deze dus: ,,Ja, ik ben meer op mijn hoede. Ik fiets ’s nachts niet meer alleen over straat en laat me ophalen van het treinstation.’’
Dát is wat me dwars zit.. dát is wat me woedend en verdrietig tegelijk maakt… dat deze vrolijke jonge vrouw uit Sliedrecht, als gevolg van het feit dat ze simpelweg voor haar mening uitkomt, nu zo’n beetje permanent over haar schouder moet kijken, louter en alleen vanwege haar huidskleur en haar opvattingen inzake het asielzoekersdebat. En nee, mijn column is niet tegen Sliedrechters gericht, ook al weet ik (dit soort berichtjes zijn immers vrij makkelijk te traceren) dat veel van de aan Jeyantha gerichte bedreiging wel degelijk uit het dorp zelf afkomstig zijn. Ik doe dan ook, via deze weg een beroep op alle weldenkende inwoners van Sliedrecht (dat zijn er gelukkig héél veel), om over dieze moedige politica te waken. Of u nu voor- of tegenstander bent van een ruimhartig vluchtelingenbeleid, staat daar helemaal los van.

Advertenties

One comment

  1. “christenen” staat er, je hoeft niet eens meer gereformeerd te zijn maar katholiek mag nu ook al in Sliedrecht! Het wordt nu echt tijd voor een discussie over normen en waarden, straks mogen vrouwen nog een broek aan. Kan die mevrouw niet naar Dordt verhuizen? Mijn stem heeft ze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s