In ‘mijn’ Sterrenburg was het altijd zomer…


veldleeuwerik_straatvoetballerNee, ik kan niet beweren dat ik die héle halve eeuw heb meegemaakt, want ik was al een jaartje of elf toen de familie Thies in Sterrenburg belandde. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind erg op zag tegen de verhuizing naar die nog nauwelijks afgebouwde buitenwijk. Toegegeven, Sterrenburg I stond er al zo’n beetje, maar Sterrenburg II waar wij een kersverse eengezinswoning betrokken, was nog niet veel meer dan een dorre vlakte met uitzicht naar alle windstreken, want van veel flatgebouwen in wording was hooguit de betongevlochten fundering waarneembaar. Verbeeld ik het me nu dat ik vanuit het dakraam van mijn zolderkamertje in de Regenboogstraat de (ouwe) Moerdijkbrug kon zien liggen? Of kraam ik nu onzin uit? Welke lezer helpt me uit de droom?
Sterrenburg viert, vanaf augustus, haar 50-jarig bestaan en dat is deze nog altijd frisgroen ogende wijk nauwelijks aan te zien: een beetje vijftiger mag in zijn handjes knijpen met zulke ‘looks’ op die leeftijd. Alle reden voor een feestje dus. Wat zeg ik? Een heleboel feestjes natuurlijk. Hoe die er precies er ut gaan zien staat nog niet vast, want u mag daar, als Sterrenburger, over meedenken en meebeslissen. Oud-bewoners zoals ik, mogen vast ook wel een duit in het zakje doen, want Sterrenburger ben je nu eenmaal voor het leven. Op maandag 29 februari vindt er in de Open Hof aan de Herschelstraat een zogeheten denk-en-doe-bijeenkomst plaats en op die avond kunt u daar uw ideeën naar voren schuiven. Dat kan ook door een mailtje te sturen naar stralendsterrenburg@outlook.com.
Persoonlijk zou ik nog wel eens een rondje willen meerijden in de SRV-wagen van de in Sterrenburg destijds ‘wereldberoemde’ Koos (hoe zou het met hem zijn?), zou ik nog eens een potje willen voetballen op het toen nog meestal leegstaande parkeerplaatsje naast ons huis, zou ik nog eens ‘legaal’ (dat deden we toen stiekem) op het dak willen staan van één van die flats aan de Blauuwweg en opteer ik voor een spetterend zomeravondconcert in het Sterrenburgpark. Want zó herinner ik me mijn wijk… als één lange en onbezorgde zomer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s