Steek Piet de Meer een hart onder de riem…


piet_de_meer
Hij zette voor de Stem van Dordt al honderden ‘Dordtenaren van de Week’ in de schijnwerpers, maar staat zelf niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Ik loop dan ook het risico dat hij me op een dag letterlijk met deze krant om de oortjes mept. Dát risico neem ik voor lief, want mócht hij daar tegen de tijd toe in staat zijn, dan zou dat goed nieuws betekenen. En dus doe ik het van harte… een column wijden aan mijn collega Piet de Meer, die getroffen is door een ernstige ziekte en als gevolg daarvan vele maanden uit de roulatie zal zijn. Zijn gevecht voor herstel zal een pittig gevecht zijn, maar ik heb vertrouwen in de uitkomst, want Piet is het type mens dat zich niet makkelijk het zwijgen laat opleggen. Wie in de afgelopen 30 jaar door deze bijzondere journalist geïnterviewd is, zal ondervonden hebben dat hij nauwelijks aantekeningen maakte en zal wellicht met het gevoel zijn blijven zitten dat de interviewer eigenlijk meer gepraat dan geluisterd had. Vraaggesprekken met Piet lijken gezellige ‘praatjes voor de vaak,’ maar wat veel geïnterviewden niet wisten is dat Piet zich altijd dermate goed had voorbereid dat zijn interviews eigenlijk niets anders waren dan verbale bevestigingen van wat hij tóch al vermoedde. Het eindresultaat van een, meestal niet al te lang durend onderhoud met Piet, leverde altijd weer een evenwichtig en prettig leesbaar verhaal op. Dá’s een kunst, zo durf ik uit ervaring te stellen.
Piet heeft een loodzware operatie achter de rug en nog een langdurig hersteltraject voor de boeg. Hij ontvangt graag beterschapskaartjes… véél beterschapskaartjes en die wens willen zijn collega’s van de Drechtsteden Weekbladen graag laten uitkomen. Het plan is om al die kaartjes op de redactie van de Stem van Dordt te verzamelen en die persoonlijk bij hem langs te brengen. Wilt u Piet de Meer óók een hart onder de riem steken, doe dat dan nou eens niet via Facebook, maar met een heus kaartje aan de redactie van de Stem van Dordt, Postbus 1980, 3000 BZ, Rotterdam. De mijne is al onderweg.

FOTO: Fokko van der Straaten (www.fokkografie.nl)

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s