‘De telefoniste vond het een geweldig idee’


Warhol-Style-Silkscreen-Effect-FinalZouden er in Dordt ook nog loodgieters, automonteurs, winkelbediendes en secretaresses rondlopen, om van heuse werklozen nog maar te zwijgen?
Ik kom ze in ieder geval weinig tegen, want iedereen is kunstenaar vandaag de dag. Ik vind het prima, al is er wat mij betreft helemaal niks mis met bovengenoemde eervolle beroepen, alsmede met een zoektocht naar betaald werk.
John, in een vorig leven werkzaam achter de kassa van een benzinepomp, is zo’n zelfbenoemd kunstenaar en ook nog eens voorzitter, alsmede secretaris van zijn eigen fanclub. Hij betitelt zich als schilder, want hij exposeerde ooit in een leegstaand winkelpand in een buitenwijk, hij presenteert zich als schrijver, omdat hij drie nagenoeg onleesbare boekjes in eigen beheer uitgaf en hij afficheert zich als dichter en zanger van het eigentijdse levenslied. Sinds kort noemt John zich ook nog eens acteur omdat hij onlangs een zelfgeschreven eenakter opvoerde op de school waar zijn vriendin lesgeeft. Die eenakter ging over zijn onbegrepen bestaan als schrijver, schilder en dichter en ondanks het feit dat er geen touw aan vast te knopen was, bleef het publiek keurig zitten, want het was een verplicht nummer voor de leerlingen, die er na afloop weinig van begrepen hadden. Dat John eigenlijk een werkzoekende met een goed excuus is, maakt me niks uit, want ik heb een zwak voor het ongebreidelde enthousiasme waarmee hij zijn nieuwe plannen ‘verkoopt.’ ,,Ik ga een tv-documentaire maken,’’ vertelde hij me gisteren op de Voorstraat. ,,Leuk man, waar gaat het over?’’ informeerde ik. John trok zijn rugzak richting buik en haalde een uitgewerkt script van minstens 50 velletjes tevoorschijn. ,,Over mijn leven natuurlijk… het wordt een ego-document, ofwel een egomentary.’’
,,En is er al belangstelling van een omroep?’’ ,,Ik heb het opgestuurd aan John de Mol. Hem heb ik nog niet gesproken, maar de telefoniste vond het een geweldig idee. Dit gaat hem echt helemaal worden man, maar nu moet ik gaan, want vanavond moet ik zingen in een café in Geertruidenberg.’’
,,Weten de klanten dat ook?’’ vroeg ik.
John begreep de vraag niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s