Wél dansen, al is het niet met de bruid…


Showrooming1Het jaar is nog vers, want nog geen twee maanden oud, maar nu al zou ik 2016 willen betitelen als Het Grote Vaarweljaar, of als u wilt, Het Grote Verdwijnjaar. Zo namen we ondermeer afscheid van V&D (dood), van zeven prachtige bomen aan de Wolwevershaven (doodziek), van Place d’Ary (blut), van Ad van den Herik op de lokale treurbuis (lastig), van ToBe en Popcentrale (waterhoofd), van die Ark van Noach (raar) en van het ouwe Lips-gebouw (gaar). En nu valt ook nog eens het doek voor die goeie ouwe Radiobeurs aan de Voorstraat West.
Want helaas, ook dit vertrouwde ‘bolwerk’ van technisch vernuft’ kan het niet meer bolwerken en moet de deuren sluiten. Waarom? Tja, ik lees vanwege langdurige ziekte van een aantal personeelsleden, met als resultaat een flink omzetverlies en dat zal ongetwijfeld waar zijn. Toch vrees ik dat de Radiobeurs, net als zoveel ‘traditionele’ middenstanders, simpelweg is ingehaald door de tand des tijds, ofwel de Grote Boze Digitale Buitenwereld. In mijn jonge jaren woonde ik er zo’n beetje om de hoek en stond ik vaak likkebaardend voor de etalage te turen  naar die prachtige geluidsinstallaties en televisies die ik me, als beginnend verslaggever, niet kon veroorloven. Brutaal als ik was, liet ik me daar wél uitvoerig informeren over de ‘do’s en don’ts’ in audioland en kocht ik mijn audiosetje vervolgens, onder het motto ‘je kunt toch wel dansen, al is het niet met de bruid,’ bij Modern, Turksma of Van Gent.
En eigenlijk is er op dat gebied niet zo héél veel veranderd, want we laten ons (weg)wijs maken bij de detaillist om de hoek, nemen zijn of haar advies in dank aan en gaan vervolgens op de tweezitsbank thuis zitten ‘googelen’ naar een webwinkel die dat product goedkoper en vaak ook sneller komt thuis bezorgen.
Toch ga ik het missen… die (voor mij) onbegrijpelijke gesprekjes aan de toonbank van de Radiobeurs: ,,Heeft u misschien ook een snoertje waarmee ik mijn kwart inch-output van mijn high definition versterker aan mijn video graphics audiopoort op mijn digi-tv kan koppelen, zonder gebruik te hoeven maken van de HDMI-ingang?’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s