Een ogenblik, u wordt zó gemolken…


Euro-Biljetten-88349,,Hoe heet die projectontwikkelaar ook alweer? Je weet wel die man die altijd zo verontwaardigd begint te blaten als hij z’n zin niet krijgt. Uhhh, ik ben het even kwijt, maar het rijmt op geld. O ja, ik weet het weer… Van Pelt.’’
Dit dialoogje tussen twee, niet nader te noemen politici ving ik een jaar of wat geleden  op in de wandelgangen van het Dordrechts Museum, na afloop van een stadsdebat over leegstand. Ik schoot in de lach, want ik vond het een rake typering van deze ‘self made’ projectontwikkelaar die, laat ik het voorzichtig zeggen, niet zo heel erg van tegenspraak houdt.
Mooi woord trouwens… projectontwikkelaar,  al vind ik die benaming wel wat ‘sjiek’ voor deze, in mijn ogen, wel érg drammerige huisjesmelker. Nee, ik zal hem geen boef noemen, maar mocht ik hem ooit een keer de hand schudden, dan tel ik voor de zekerheid na afloop wél even mijn vingers na.
Van Pelt, onder meer eigenaar van dat appartementencomplex waarin ook de Mediamarkt gevestigd is, duikt nog wel eens op in de krantenkolommen op momenten dat hij vanuit de politiek (lastige mensen) of vanuit journalistenkringen (nóg lastigere mensen) enig tegengas te verduren krijgt. Huurders vind Van Pelt wél aardig, althans als ze op tijd de huur overmaken en niet al te veel lastige eisen stellen. Als je naar z’n kantoor belt krijg je een bandje te horen: ‘Een ogenblik geduld alstublieft, ú wordt zó gemolken… sorry… geholpen.’ Dat laatste is niet waar natuurlijk, maar zo hoorde ik het nu eenmaal.
Spellenwinkel ‘4 Your Games’ aan de Lenghenstraat is zo’n huurder die zich ‘gemolken’ voelt. Van Pelt heeft zijn huur namelijk verdubbeld omdat hij nu op een zogeheten A-locatie zou zitten. Dit omdat de winkel, sinds de verbouwing van de Drievriendenhof, op een ‘aanlooproute’ richting de ‘holy’ Primark ligt. Nu valt het met die aanloop reuze mee, of beter gezegd ‘tegen,’ maar hoe dan ook, de winkelier pikt het niet en heeft besloten om te verhuizen. Of hij straks in de Voorstraat ook nog Monopoly gaat verkopen vraag ik me af. Het is namelijk een rotspel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s