Mag ik vandaag alstublieft even niks vinden?


clear-your-head1Vandaag geen column… althans, geen column zoals u die van mij gewend bent. Geen column dus over het hier en nu, want er is namelijk even geen hier en nu. Er zit in mijn hoofd  alleen maar een ‘daar’ en dat ‘daar’ heet Brussel en dat ‘daar’ is vlak om de hoek. Ik word geacht het, vanaf dit plekje in uw krant, over mijn stad te hebben en over die prachtige regio daaromheen… over plannen voor de Visbrug, over mooie tentoonstellingen, over leuke initiatieven die Dordt doen opbloeien en over eigenwijze burgemeesters met eigenwijze stemadviezen. U verwacht wellicht een kwinkslag over lege winkelpanden in de Voorstraat, over een waterbus die ook ’s nachts zou moet varen of over een intercitytrein die goed beschouwd alleen maar intercitytrein heet omdat ‘ie Lage Zwaluwe overslaat. Of moet ik het met u hebben over V&D, dat nog even open gaat om wat schuldeisers te behagen, of over Verpleeghuis Crabbehoff, dat zo ernstig onder vuur ligt omdat het personeel er zo matig wordt aangestuurd? We zouden ook een boom kunnen opzetten over Bach, chloortreinen, Tefalpannetjes, bloedonderzoeken, gratis parkeren op zondag of over de voorzitter van de welstandscommissie die Dordt kennelijk door een hele andere bril ziet dan het college. En geloof me… ik ben overal voor in, heb overal wel een mening over en ga over alles en nog wat maar al te graag met u in discussie. Alleen vandaag even niet, simpelweg omdat Brussel op ruim anderhalf uur rijden van Dordrecht ligt. Moet ik het dan over die aanslagen op zich hebben? Over de ellende die terroristen daar veroorzaken, over de angst in heel België en over de mogelijkheid dat die golf van onzinnig geweld straks misschien wel overslaat naar mijn eigen landje zo vol van luxeproblemen? Waarom zou ik? U zit vast niet te wachten op de mening van een lokale columnist over het machtsvacuüm in Syrië en over de rol die Rusland, Turkije en de Europese Unie daarin spelen of moeten spelen. Ik heb geen oplossingen voor handen, niet eens voor ogen. Vandaag dus maar even geen column… want ik kan het gewoon niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s