Aftrap City Swim bij Kunstmin Live


swim2Ik hou van Parijs, ik hou van Londen, in The Plaza in New York lag ik in bad, San Francisco heb ik altijd mooi gevonden, maar ik ben iemand van een kleine stad. Toegegeven, in het Newyorkse Plaza heb ik nooit gebadderd, maar buiten dat spreekt deze tekst van wijlen Toon Hermans me zeer aan. En ook al besef ik dat Dordrecht formeel te boek staat als middelgrote gemeente (qua inwonertal liggen we, achter Maastricht, op de 23ste plaats), voor mij voelt mijn stad nog altijd aan als… uuh… lekker overzichtelijk.
Feit blijft dat we hier, al zo lang ik me kan herinneren, voortdurend bezig zijn met een groeispurt naar waarlijk stadsdom, waarbij ik gelukkig nog altijd tot de geruststellende conclusie kom dat ‘we’ ons kleinsteedse karakter nooit helemaal van ons hebben afgeschud. We zijn in veel opzichten nog altijd een uit de hand gelopen dorp met stadsrechten en daar is, wat mij betreft, helemaal niks mis mee. In Dordt, zo ervaar ik dat althans, is niemand écht anoniem en dat kwam, in de zomer van 2015, op zijn allermooist tot uiting tijdens de Swim to Fight Cancer. Ik zag op die bloedhete zaterdag in augustus héél veel ‘dorpsgenoten’ te water gaan en het viel mij op dat ik de meeste deelnemers op de een of andere manier wel (ergens van) kende… dat veel mensen ook elkaar kenden en elkaar stimuleerden, complimenteerden, hielpen en aanmoedigden. Op die dag presenteerde het grote ‘kleine’ Dordrecht zich op haar allermooist.
Dit jaar, op 27 augustus, is er wéér een Dordtse City Swim en de ‘aftrap’ daarvan vindt plaats op 13 april aanstaande in de theatertalkshow ‘Kunstmin Live,’ die ik al een seizoen lang, samen met Marjolein Meijers, met veel plezier presenteer. Onze gast die avond is de inspirerende Maarten van der Weijden, voormalig wereld- en olympisch kampioen openwaterzwemmen en ambassadeur van het evenement. Voor één keer ‘misbruik’ ik graag mijn dagelijkse plekje in deze krant om u op te roepen daarbij aanwezig te zijn. Dit met het doel om zoveel mogelijk deelnemers te werven, want veel deelnemers betekent méér geld voor de strijd tegen kanker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s